Postul de radio local Jack FM a anunţat că a primit informaţii neconfirmate potrivit cărora obiectul de artă din aur a fost furat în primele ore ale dimineţii de sâmbătă, dar ulterior a fost recuperat de poliţie.

Toaleta, expusă în Palatul Blenheim, locul naşterii lui Winston Churchill, a fost creată de artistul italian Maurizio Cattelan şi a atras un număr mare de vizitatori atunci a fost expusă pentru prima dată în Muzeul Guggenheim din New York. Vasul de toaletă, numit America, a fost instalat la Palatul Blenheim şi putea fi utilizat de vizitatori.

Potrivit Agerpres, toaleta din aur a fost expusă pentru prima oară în 2016, la Muzeul Guggenheim din New York. Un an mai târziu, președintele Donald Trump a cerut, cu împrumut de la Muzeul Guggenheim un tablou de Van Gogh, pentru a-l expune la Casa Alba.

Conducerea Muzeului a refuzat și în schimb, i-a oferit președintelui toaleta din aur, care a primit de la autorul său numele de „America”. Evident, Donald Trump a refuzat.

În urmă cu o lună, toaleta a ajuns la Palatul Blenheim , din Anglia. Acesta este fosta reședință a familiei Churchill iar toaleta fost instalată chiar în baia din dreptul camerei în care a copilărit Winston Churchill.

Toaleta era funcțională și putea fi folosită pentru 27 de lire, cu condiția ca vizitatorii să nu stea mai mult de 3 minute. Dar, în acest preț este inclus și un tur al parcului și grădinilor palatului.

Conform BBC, toaletă din aur a fost furată la primele ore ale weekendului și smulgerea ei din perete a provocat și o inundație în Palat. Poliția a început o achetă și a reținut deja un prim suspect.