Sicriul cu trupul neînsufleţit al regretatului actor, autor al unor roluri de referinţă în istoria cinematografiei precum cele din  Lawrence al Arabiei sau Doctor Jivago, a fost acoperit de steagul egiptean şi de un voal negru imprimat cu versete din Coran. Omar Sharif a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 83 de ani. Marele actor fusese diagnosticat cu maladia Alzheimer iar decesul a survenit din cauza unui stop cardio-respirator. Potrivit unor surse, Omar Sharif ar fi fost înmormântat la cimitirul El Sayada Nafisa, din sudul oraşului Cairo.

Printre cele câteva persoane prezenta la ceremonia de înhumare s-au aflat Zahi Hawass, renumit egiptolog şi fost ministru de stat pentru Antichităţi şi celebrul actor Hussein Fahmy . “Omenirea a pierdut un mare actor”, a declarat Hawass, în vreme ce Fahmy a apreciat că “Omar Sharif a reprezentat Egiptul în lume în cea mai bună şi mai frumoasă manieră posibilă”.

Între timp, din toate părţile lumii au început să sosească mesaje de apreciere şi de adio.

Actriţa, regizoarea şi cântăreaţa Barbra Streisand l-a descris pe cel cu care a colaborat la filmul "Funny Girl" (1968) ca fiind "arătos, sofisticat şi fermecător". "Omar a fost un egiptean mândru, a fost prima mea sursă de inspiraţie pentru un rol principal în film. Mă simt norocoasă că am avut ocazia să lucrez cu el şi sunt tristă să aflu de dispariţia sa", a spus Streisand.

Condoleanţe au fost transmise şi de actorul şi regizorul spaniol Antonio Banderas, acesta afirmând că a pierdut "un mare prieten", căruia îi va simţi lipsa pentru totdeauna.

Sir Roger Moore i-a adus un omagiu lui Sharif pentru rolul pe care acesta l-a realizat în "Lawrence al Arabiei/ Lawrence of Arabia", în 1962, pentru care a primit premiul Globul de Aur. "Cadrul minunat în care Omar Sharif este introdus în film m-a urmărit ani întregi. Un film genial şi un actor excelent. I se va simţi lipsa", a notat acesta pe contul său de Twitter.