Evenimentul Zilei > Politica > Funar: Sesizez CCR şi cer audierea preşedintelui şi premierului în cazul ofiţerului acoperit
Funar: Sesizez CCR şi cer audierea preşedintelui şi premierului în cazul ofiţerului acoperit

Funar: Sesizez CCR şi cer audierea preşedintelui şi premierului în cazul ofiţerului acoperit

Candidatul independent în alegerile prezidenţiale Gheorghe Funar susţine că va sesiza Curtea Constituţională pe subiectul ofiţerului acoperit, cerând audierea preşedintelui Traian Băsescu şi a premierului Victor Ponta.Potrivit lui Funar, Curtea Constituţională este cea care are atribuţii în asigurarea respectării legilor în procesul electoral.

"Azi, în jurul orei 14,00, merg la CCR pentru a sesiza Curtea asupra acestui caz. Este unicat în ultimii 25 de ani ceea ce s-a întâmplat şi deocamdată există unele goluri în legislaţie. O situaţie ca aceasta nu este reglementată în legea electorală, dar în Constituţie este reglementată. În această sesizare voi solicita Curţii să citeze şi să audieze doi martori – actualul preşedinte Traian Băsescu şi actualul premier Victor Ponta", a spus Gheorghe Funar, citat de Agerpres.

Totodată, Funar a afirmat că prin subiectul ofiţerului acoperit Serviciul de Informaţii Externe riscă să primească o lovitură precum "cea din timpul lui Pacepa".

"Există riscul mare să se repete episodul Pacepa şi SIE să ia o a doua lovitură mai mare prin proporţii decât cea din timpul lui Pacepa, când pentru refacerea reţelei SIE s-au cheltuit peste trei miliarde de dolari din banii românilor. Acum s-ar putea să coste mai mult, fiindcă reţeaua serviciilor este azi mai bogată şi mai extinsă pe mapamond", a mai spus Funar.