Evenimentul ZileiActualitateMăsuri drastice pentru fumători! Se pregătește interzicerea comerțului cu tutun

Măsuri drastice pentru fumători! Se pregătește interzicerea comerțului cu tutun

Măsuri drastice pentru fumători! Se pregătește interzicerea comerțului cu tutun
Celebrul cartier din Los Angeles, Beverly Hills, pregătește interzicerea comerțului cu tutun și produse pe bază de nicotină. Excepție fac doar cluburile considerate simbol al orașului starurilor și luxului, cele private pentru amatorii de trabuc, potrivit AFP.

Proiectul de lege a fost adoptat marți, la prima lectură, în unanimitate, de către consiliul municipal, la recomandarea comisiei pentru sănătate și securitate.

„Noua lege reflectă valorile comunităţii noastre”, a transmis prin intrmediul unui comunicat de presă John Mirisch, primarul orașului Beverly Hills.

În urma acestei decizii, la Consiliul municipal s-au trimis aproximativ 150 de scrisori prin care se cerea ca barurile pentru fumătorii de trabuc să poată să funcționeze și să vândă tutun în continuare.

Printre semnatarii petiției s-a aflat nimeni altul decât celebrul actor Arnold Schwarzenegger, fostul guvernator al statului California, care se numără printre cei care frecventează cu regularitate Grand Havana Room, un club extrem de select destinat amatorilor de baruri cu scaune înalte.

„Este de neconceput ca oraşul să adopte o politică ce ar provoca închiderea unei instituţii care are o simbolistică atât de mare”, a declarat acesta.

El consideră că există o diferenţă fundamentală între aceste cluburi private şi benzinării, magazine alimentare, standuri de presă şi farmacii, care, dacă noua lege va fi definitiv adoptată, ar trebui să înceteze să mai vândă ţigarete (clasice sau electronice), tutun pentru pipă, tutun de mestecat şi trabucuri, începând de la 1 ianuarie 2021.

„Cunosc foarte bine efectele nefaste asupra sănătăţii, de aceea susţin interdicţia generală de comercializare a tutunului în Beverly Hills”, a declarat în scrisoarea sa medicul Richard Shemin, specialist în chirurgie cardiacă.

Consiliul municipal a fost vizibil receptiv la aceste argumente, astfel că legea, care va trebui să fie votată în forma ei definitivă pe 4 iunie, exceptează barurile în care se fumează trabuc, ţinând cont de faptul că aceste stabilimente sunt frecventate doar de persoane majore cu vârste de peste 21 de ani şi care au ales să fumeze sau să se expună la fumatul pasiv.

Beverly Hills a impus deja restricţii drastice în privinţa utilizării tutunului pe teritoriul său: municipalitatea a interzis, de exemplu, fumatul în cozile de aşteptare formate în aer liber, în vehicule oprite şi în cele în care se află minori, în parcuri şi grădini, dar şi pe trotuare, cu excepţia cazului în care fumătorii se află într-o stare activă, în plină mişcare.

 


Accesează: