Frunda: UDMR trebuie reformată

Frunda: UDMR trebuie reformată

Senatorul Gyorgy Frunda consideră că UDMR trebuie reformată astfel încât să se reîntoarcă la legăturile "mult mai apropiate" cu electoratul maghiar. În opinia sa acest lucru ar trebui asumat la Congresul Uniunii de la finalul lui februarie.

"Avem deja trei candidaţi, nu e exclus să mai avem un candidat. Eu aştept să văd programul candidaţilor, aştept să văd cum vor să redeseneze, să facă UDMR-ul după aceste alegeri. Eu cred că UDMR trebuie reformată, pentru că trebuie să se reîntoarcă la legăturile mult mai apropiate cu electoratul maghiar din România, ceea ce a dispărut în ultimul timp", a declarat Funda, într-o intervenție la RFI. Senatorul UDMR a reluat, totodată, ideea ieșirii Uniunii de la guvernare în condițiile în care guvernul nu va lua măsuri anti-criză. "În cadrul UDMR, eu reprezint o poziţie împreună cu câţiva colegi, care de multe ori am pus sub semnul întrebării actuala alianţă a UDMR cu PDL. Şi am propus ieşirea de la guvernare a UDMR, pe analiza politică, având în vedere viitorul nostru în alegerile locale şi parlamentare de anul viitor, având în vedere necesitatea ca UDMR să aibă un dialog permanent cu partidele parlamentare democratice româneşti şi să stabilim nişte baza minimale de colaborare cu aceste partide", a mai spus Frunda.

UDMR îşi alege la finalul lunii februarie o nouă conducere, după ce actualul președinte Marko Bela și-a anunțat retragerea. În cursa pentru președinția Uniunii și-au anunțat înscrierea Kelemen Hunor, Peter Eckstein Kovacs și Olosz Gergely.

Ne puteți urmări și pe Google News