Nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit care este fructul ce te scapă de oboseala și crește performanțele intelectuale și fizice. Dacă îl consumi zilnic vei avea energie toată ziua.
Nutriționista Mihaela Bilic a dezvăluit care este fructul care te scapă de oboseală. Ea recomandă să mâncăm în fiecare zi nuci crude deoarece conțin iod și se digeră mult mai ușor. Acestea conțin fibre, minerale și grăsimi saturate pentru sănătate.
Nucile au mai mult beneficii pentru sănătate decât alunele, fisticul, migdalele și caju. Ele ajută la o cură de minerale și iod, asta pentru că accelerează metabolismul și înlătură oboseala, dar mai ales crește performanțele fizice și intelectuale.
Fructele oleaginoase precum nucile, alunele, migdalele, fisticul și cajul conțin multe calorii, dar sunt sănătoase. Un pumn de astfel de gustare are în jur de 200 cal, dar și multe minerale, proteine și acizi grași esențiali care ajută organismul.
Ele ajută la funcționarea organismului precum producția de hormoni, regenerare și funcționare celulară, metabolism, activitate cerebrală, imunitate, coagularea sângelui, contracția mușchilor, vedere și frumusețea pielii.
De ce este bine să mâncăm nuci
„Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul! (…) Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă.
Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.”, a mai adăugat Mihaela Bilic.
Adevărul despre consumul de Omega 3
Nutriționista a vorbit și despre consumul de Omega 3. Ea a declarat că degeaba consumăm semințe de in sau alte produse vegetale care conțin Omega 3, pentru că organismul nu va asimila nimic.
„ Omega 3 din semințele de in pe care toată lumea le râșnește nu poate fi absorbit de organism. Omega 3 se absoarbe doar din organisme animale. Așa suntem noi, oamenii, construiți…
La fel și calciu, fierul. E absorbit doar într-o cantitate foarte mică și nu ajunge pentru organism. Putem să stăm toată ziua la păscut, cot la cot cu văcuța, ea își ea din iarbă calciu, îl pune în lapte, noi, oamenii nu.
Natura ne-a vrut superiori și ne-am dus în vârful piramidei, tocmai pentru ca acei nutrienți speciali, extrem de performanți, de care are nevoie în special creierul nostru, nu mai pot fi obținuți din statutul de ierbivor ”, a spus Mihaela Bilic pe Facebook.