Frica a produs o explozie a consumului de gaz ilariant. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Frica a produs o explozie a consumului de gaz ilariant. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astăzi eşti pasionat de întreceri, concursuri, curse către succes. În jurul tău, la serviciu, sunt multe locuri goale, se pleacă masiv în concediu, vacanţe. Cu cine să te întreci?

 

31 iulie

 

Frica a produs o explozie a consumului de gaz ilariant. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 31 iulie s-au născut Louis de Funes, John Ericsson, Geraldine Chaplin, Wesley Snipes, Andrei Partoş, Nicu Constantin, Mircea Baniciu.

O notă specială pentru marele artist francez Louis de Funes, pe care îl pomenim astăzi. Doamne Dumnezeule, ce mai râdeam la comediile lui, acum 50-60 de ani, la terasă, seara, la cinematograful „Florida” din Obor. Cu toată familia, străbunici, bunici, părinţi, mătuşi, unchi, veri, fini, naşi etc etc. Cam trei-patru rânduri din sala de cinematograf. Familia era numeroasă şi puternică... şi eu mă simţeam tare bine!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, ceea ce ar trebui să se reproşeze în primul rând societăţii de astăzi este distrugerea familiei... de aici vin toate relele!

"Evenimentul Zilei" din 31 iulie 1950, acum exact 70 de ani, a fost deschiderea primului "magazin cu autoservire" european, „Sainsburys”, la Croydon, în Marea Britanie. Timp de o lună de zile cumpărătorilor, la intrare, li se făcea un întreg instructaj. Primeau şi un mic cadou în valoare de un shiling!

La noi, în România, primele magazine cu autoservire au fost "Bitolia" în Piaţa Dorobanţilor şi "Piaţa Palatului" în piaţa cu acelaşi nume, deschise la începutul anilor '60. În Bucureşti, desigur. Nu mai îmi amintesc exact, dar parcă în annii 1963-64 îmi făceam deja cumpărăturile la "autoservirea" de la Bitolia. Nu exista niciun instructaj, dar la ieşire, nişte persoane îmbrăcate în halate albastre, te controlau în poşetă sau servietă!

Tradiţional, în "Kalendar" este Macoveiul Ursului. În vechime, de fapt până de curând, în această zi se ducea de mâncare urşilor în pădure, mai ales ursoaicelor cu pui, ca să nu coboare, de foame, spre turme şi sate. Nici „fraţii lupi” nu erau uitaţi şi mai ales Lupul Şchiop cu Filipii lui, Cavalerii Jedi sau Purtătorii Inelelor din lumea animalelor!

Dar acum şi aceste obiceiuri, hrănirea animalelor sălbatice, altădată sarcini de serviciu ale pădurarilor şi ale asociaţiilor de vânători, astăzi sunt uitate sau neglijate cu o criminală indiferenţă.

Nu vă mai indignaţi când sălbăticiunile, urşii în special, de foame, coboară în oraşe şi se apucă să vanadalizeze tomberoanele de gunoi. O fac de foame, sunt animale, nu academicieni! S-au pierdut obiceiurile şi românul nu mai este „frate cu codrul”, nu mai face parte din natură, ci o distruge.

M-am întâlnit cu multe animale pe care alţii le-ar fi ocolit, chiar şi cu haitele de maidanezi, pe când eram director în Primărie. Le duceam de mâncare ca să nu fie agresivi.

Ne puteți urmări și pe Google News