Evenimentul Zilei > Social > Fregata „Regele Ferdinand”, misiune NATO în Marea Mediterană
Fregata „Regele Ferdinand”, misiune NATO în Marea Mediterană

Fregata „Regele Ferdinand”, misiune NATO în Marea Mediterană

Operațiunea Sea Guardian, condusă de Comandamentul Maritim Aliat al NATO, având ca obiectiv principal asigurarea securității maritime a membrilor Alianței în Marea Mediterana, a recooptat Forțele Navale Române. Fregata “Regele Ferdinand” a plecat spre Marea Mediterană pentru a se alătura forțelor NATO din zonă.

Forțele Navale reiau participarea la misiunile NATO din Marea Mediterana, întrerupte după degradarea situației de securitate din Marea Neagră și anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, în anul 2014. FregataRegele Ferdinand” cu un elicopter Puma Naval ambarcat și cu un echipaj de 240 de marinari militaria plecat vineri, 6 octombrie, din portul Constanța, pentru a se alătura forțelor din gruparea navală SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), care participă la Operația SEA GUARDIAN, în Bazinul Mediteranean, informează purtătorul de cuvânt al SMFN, Corneliu Pavel.

  
SEA GUARDIAN este o operație condusă de Comandamentul Maritim Aliat al NATO (MARCOM) și are ca obiectiv principal asigurarea securității maritime a membrilor Alianței în Marea Mediterana. Prin participarea fregatei „Regele Ferdinand” la Operația NATO SEA GUARDIAN, Forțele Navale Române demonstrează faptul că România furnizează un suport constant pentru consolidarea măsurilor de securitate și de apărare colectivă a NATO. Anul acesta, fregata face parte din pachetul de forțe puse la dispoziția NATO de țara noastră și a mai fost integrată de două ori în gruparea navală NATO SNMG-2, care a desfășurat misiuni în Marea Neagră. Nava se va întoarce în țară la începutul lunii noiembrie.