Zeci de primari din județul Argeș au descins luni la sediul central și l-au somat pe Ludovic Orban să-i scape de liderul organizației locale, Adrian Miuțescu.

„Astăzi, 23 septembrie 2019 a fost depusă la Secretariatul General al PNL, în atenția Biroului Politic Național al PNL, o scrisoare redactată și semnată de primarii liberali argeșeni alături de 70 de președinți de organizații locale precum și de personalități liberale locale incontestabile
În prezența președintelui PNL dl.Ludovic Orban am arătat că Filiala Argeș trece printr-o perioadă grea a existenței sale, măcinată fiind de tensiuni și conflicte interne puternice de care Adrian Miuțescu nu a fost și nu este străin.

Noi, primarii liberali argeșeni semnatari atât ai scrisorii despre care amintim mai sus cât și ai prezentului comunicat de presă am înteles să respectăm PNL și am urmat etapele statutare în demersurile noastre. De azi însă – dupa comunicarea intențiilor și doleanțelor noastre în mod oficial către conducerea partidului, înțelegem să facem public că, în opinia noastra, începând cu 23 septembrie 2019 Adrian Miuțescu nu mai este, de facto, președintele PNL Argeș.

Noi am solicitat să se acorde o șansă acestui județ – județul Brătienilor, o șansă pentru argeșeni și pentru Partidul Național Liberal pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare în județul Arges.
Aceasta sansa o reprezinta dl. Rareș Bogdan, europarlamentar PNL”, se arată în documentul trimis de puciști EVZ.

L-am contactat pe liderul local al liberalilor. Acesta a declarat, pentru EVZ, că a avut o discuție telefonică cu Ludovic Orban și că toate amănuntele legate de acțiunea din Argeș urmează să fie comunicate de președintele PNL.
Potrivit unor surse, revolta semnatarilor nu are niciun motiv real și a fost inițiată de 4 primari, cărora li s-au alăturat alți 6, dar care nu știau despre ce este vorba.
Organizația Argeș s-a ridicat, din 2016, de la 11% la 23,6%, spune aceeași sursă. În plus, au reușit să adune 85 000 de semnături pentru Klaus Iohannis.Ca o comparație, în Sibiu s-au strâns 63 370 de semnături.