Soția fratelui Laurei Codruța Kovesi, Adriana, lucrează taman la firma SUTECH. Ca o coincidență, firma SUTECH a început să câștige consistente de la Transgaz din 2017, anul în care soția lui Lascu a început să lucreze la firma patronată de Gabriel Bucur, scrie Gazeta de Cluj.

La jumătatea acestei luni, compania de stat Transgaz Mediaș a atribuit contractul COMPRESOARE CENTRIFUGALE ACȚIONATE CU TURBINE PE GAZE necesare pentru execuția proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova“ firmei Sutech din Mediaș, patronată de Gabriel Bucur. Valoarea contractului este de aproximativ 30 milioane de euro (139.507.161 de lei, fără TVA).

La firma respectivă lucrează Adriana Lascu, soția lui Sergiu Lascu, fratele fostului șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Serviu Lascu lucrează pe un post de director la compania de stat Transgaz Mediaș, autoritatea care a organizat și atribuit această licitație. Remus Lăpușan, președintele Consiliului de Administrație al Transgaz, a refuzat să facă vreun comentariu, mai scrie Gazeta de Cluj.