Evenimentul Zilei > International > ȘOC în Franța: „Manif pour Tous” se MOBILIZEAZĂ împotriva lui Macron
ȘOC în Franța: „Manif pour Tous” se MOBILIZEAZĂ împotriva lui Macron

ȘOC în Franța: „Manif pour Tous” se MOBILIZEAZĂ împotriva lui Macron

„Manif pour Tous” rupe cu regula neimplicării politice, acuzându-l pe Macron că este continuatorul politicii lui Hollande distrugere a familiei.

Manif pour Tous este o organizație din Franța care pledează pentru valorile tradiționale, asemănătoare Coaliției pentru Familie din România.

Ea s-a format ca replică socială la legea căsătoriilor homosexuale, numită „Mariage pour Tous” („Căsătorie pentru Toți”). De-a lungul ultimilor ani, Manif pour Tous a reușit să scoată în stradă sute de mii de oameni fiecare din protestele sale.

Miercuri, grupul s-a mobilizat pe rețelele de socializare împotriva lui Emmanuel Macron, candidatul Stângii și al Sistemului în alegerile prezidențiale. Acțiunea poartă titulatura „Macron c’est non”, ceea ce înseamnă aproximativ „Nu, Macron!”

Fără a exclude posibilitatea unui vot pentru Marine Le Pen, Manif pour Tous nu a dat totuși un consemn în favoarea acesteia, sensul acțiunii fiind doar împotriva lui Macron.

Președinta mișcării, Ludovine de la Rochère, explică:

„În ziua votului, se poate merge la pescuit, se poate introduce în urnă buletinul alb… Dar a-l vota pe Macron înseamnă a continua ce a făcut François Hollande pentru destructurarea familiei.”

Manif pour Tous, care se declară „liberă și independentă față de toate partidele”, nu a dat până acum consemne de vot. Astăzi, ea renunță la această regulă, afirmând într-un comunicat că „omenirea nu trebuie zdrobită de puterea banului și a pieței”.

Iar comunicatul adaugă:

„Procreare Medicală Asistată (PMA) fără tată, legalizarea mamelor purtătoare și a nașterilor ‘pentru alții’ în străinătate, distrugerea drepturilor orfanilor și a interesului superior al copilului, identitatea de gen, împovărarea fiscală a familiilor… programul lui Emmanuel Macron reprezintă continuarea politicii anti-familie dusă vreme de cinci ani de François Hollande, Manuel Valls și Christine Taubira (fostă ministru al Justiției, promotoarea căsătoriilor homosexuale – n.r.)”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News