Evenimentul Zilei > Politica > Francois Hollande vine în România. VEZI ce program are
Francois Hollande vine în România. VEZI ce program are

Francois Hollande vine în România. VEZI ce program are

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, vine mâine în România, ocazie cu care se va întâlni cu omologul român, Klaus Iohannis, dar şi cu premierul Dacian Cioloş.

Preşedintele francez va fi primit mâine dimineaţă la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tete-a-tete, urmate de convorbiri oficiale şi de o declaraţie de presă comună. 

Tot marţi, cei doi şefi de stat vor merge la Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară "Horia Hulubei", aflat în localitatea Măgurele, judeţul Ilfov, unde vor vizita Camera de Control Laser şi vor participa la deschiderea evenimentului economic "Parteneriatele franco-române de viitor". 

Totodată, Francois Hollande va vizita, alături de premierul Dacian Cioloş, fabrica de elicoptere Airbus România. De altfel, Hollande are programat şi un prânz oficial alături de premierul român. 

La sfârşitul zilei, Klaus Iohannis va oferi un dineu de stat cu ocazia vizitei preşedintelui Franţei, Francois Hollande, potrivit programului postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.