Evenimentul Zilei > International > Francezii au închis patru reactoare ale centralelor nucleare din cauza caniculei
Francezii au închis patru reactoare ale centralelor nucleare din cauza caniculei

Francezii au închis patru reactoare ale centralelor nucleare din cauza caniculei

Un număr de patru reactoare ale unor centrale nucleare din Franţa au fost oprite din cauza caniculei.

Până sâmbătă la prânz, patru reactoare ale unor centrale nucleare din Franţa erau oprite din cauza căldurii puternice. Este vorba de cel de la Fessenheim, două la centrala de la Bugey, în Ain, şi unul la cea de la Saint-Alban în Isère, a precizat un purtător de cuvânt EDF, conform AFP.

”La 4 august, la ora (locală) 4.09 (5.09, ora României), unitatea de producţie numărul 1 a centralei de la Fessenheim a fost oprită în mod programat, din cauza condiţiilor climatice actuale şi în vederea respectării autorizaţiilor de emisii termice în Grand Canal d’Alsace”, anunţă EDF pe site.

Departamentul Haut-Rhin a fost plasat în alertă ”portocalie” de caniculă, la fel ca alte 67 de departamente din Franţa. Cea mai veche centrală nucleară franceză, ia apă din Grand Canal d'Alsace pentru a-şi răci reactoarele şi a-şi alimenta circuitele. Ulterior apa e deversată. În caz de caniculă, centrala își ajustează producția, scrie news.ro, pentru a limita încălzirea apei luate şi apoi deversate în Grand Canal d’Alsace, a cărei temperatură medie zilnică nu trebuie să depăşească 28 de grade Celsius.

 De asemenea, aceeași sursă arată că un reactor al centralei nucleare de la Saint-Alban şi unul de la cea de la Bugey au fost oprite vineri, de asemenea pentru a se evita o creştere prea importantă a temperaturii Ronului. (Sursa foto: News.ro)