Fragmente de dronă, depistate în zona de frontieră dintre Republica Moldova și Ucraina

Fragmente de dronă, depistate în zona de frontieră dintre Republica Moldova și Ucraina

Poliția de Frontieră anunță că astăzi, 4 aprilie 2024, în jurul orei 14:15, în apropierea localității Etulia- Vlădiceni, raionul Vulcănești, au fost identificate alte fragmente ale unei drone distruse cu inscripția pe aripa – „Герань-2″.

Fragmentele au fost depistate la aproximativ la 500 de metri de linia frontierei moldo-ucrainene.

Specialiștii analizează fragmentele de dronă

Autoritățile competente au venit imediat la fața locului, iar accesul în zona unde s-au găsit resturile dronei a fost restricționat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În prezent, resturile de dronă sunt analizate de specialiști care nu au constatat deocamdată riscuri.

Pentru a preveni răspândirea informațiilor false și pentru a evita panicarea populației, vă rugăm să rămâneți calmi și să vă informați doar din prima sursă.

Amintim că nu este pentru prima dată, de la începutul războiului ruso-ucrainean, când pe teritoriul Republicii Moldova sunt găsite resturi de rachete.

Rămășițele unei rachete au fost descoperite de patrule ale poliției de frontieră SPF Larga, în februarie, anul trecut.

Fragmente de rachetă au căzut și anul trecut, la Briceni

Pe 16 februarie 2023, o patrulă a Poliției de Frontieră a descoperit, în zona sectorului Poliției de Frontieră Larga, raionul Briceni, resturile unei rachete, provenite din atacurile aeriene ale Rusiei împotriva Ucrainei, anunța Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Odată descoperite resturile presupusei rachete, imediat s-a luat măsura protejării zonei și a fost anunțat Serviciul de Urgență 112, echipele Bombteh ale Inspectoratului General de Poliție, precum și Procuratura raionului Briceni.

Este al cincilea caz când se găsesc fragmente de rachete, căzute pe teritoriul Republicii Moldova

Ministerul Apărării a comunicat că „sistemele de supraveghere aeriană ale Armatei Naționale nu au detectat survolări ale spațiului aerian al Republicii Moldova”. Armata nu are însă sisteme și radare moderne de depistare și interceptare a țintelor aeriene. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a declarat anterior într-un interviu pentru Europa Liberă că „siguranța spațiului aerian nu este asigurată”.

MAI a spus că a fost sporit numărul patrulelor de poliție din zona de frontieră cu Ucraina. Grănicerii care au ajuns la fața locului au izolat zona și au anunțat Serviciul de urgență și echipele Bombteh ale Inspectoratului General de Poliție. A fost anunțată și procuratura raionului Briceni.

Este cel de-al cincilea caz în care resturi ale unor rachete provenite din bombardamente asupra Ucrainei cad pe teritoriul Republicii Moldova. Ca și în cazurile precedente, se întreprind toate acțiunile necesare, conform procedurii, de către instituțiile abilitate, pentru a oferi siguranță și securitate cetățenilor.