Evenimentul Zilei > Politica > Fotoliul din Modrogan i-a încăierat. Cîțu, atac frontal la Orban
Fotoliul din Modrogan i-a încăierat. Cîțu, atac frontal la Orban

Fotoliul din Modrogan i-a încăierat. Cîțu, atac frontal la Orban

Contrele între principalii candidați la șefia PNL se acutizează. Premierul Florin Cîțu a criticat vineri Camera Deputaților, al cărui șef este chiar liderul liberal, Ludovic Orban, pentru că blochează un proiect de lege inițiat de guvern de abrogare a legii PSD ce interzice privatizările.

În cadrul unei conferințe de presă susținută vineri în județul Neamț, Cîțu a declarat că nu există nici o justificare pentru blocarea legii votate deja de Senat.

„Este legea prin care PSD interzicea investiţiile străine în România în companiile de stat. Cumva ne spuneau ca tot de la buget să dăm banii, din taxele românilor, să investim în companiile de stat cu pierderi. Am trecut prin Guvern proiectul de lege care abrogă acea lege, a trecut de Senat, iar la Camera Deputaţilor a rămas acolo. Sunt foarte supărat că nu a trecut de Parlament. Nu este nici un fel de justificare, pentru un guvern de dreapta, ca acea lege să nu treacă. Sper că nu e vorba de lupte politice interne, să suferim toți pentru că încearcă cineva să pună piedici guvernului doar din cauze de politică internă”, a spus Florin Cîțu.

Camera Deputaților e condusă de Ludovic Orban, contracandidatul lui Florin Cîțu la șefia PNL. Cîțu a criticat constant în ultimele două săptămâni blocarea unor legi în Parlament, amenințând că va trece reformele prin ordonanțe de urgență.

Contraatacul lui Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat vineri, în judeţul Gorj, referindu-se la candidatura premierului Florin Cîţu pentru funcţia de preşedinte al partidului, că „probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine” pentru a-i putea ulterior convinge pe alţii, menţionând că nu i-a cerut acestuia să se retragă din competiţie.

„Voi fi preşedintele PNL‘, trebuie să-şi repete de 20 de ori. Ca să îi convingi pe alţii, trebuie să fii tu convins şi probabil el acum e în faza în care trebuie să se convingă pe sine ca să poată să-i convingă şi pe alţii”, a spus Orban, întrebat dacă premierul Forin Cîţu este sigur pe victoria în alegerile din PNL.

Acesta spune că a fost surprins de candidatura premierului Cîţu la şefia partidului, dar nu i-a cerut să se retragă din competiţie, pentru că demersul de a candida pentru o asemenea poziţie este unul serios.