Fotoliul de manager la Biblioteca Națională a României ramâne liber

Fotoliul de manager la Biblioteca Națională a României ramâne liber

Biblioteca Națională a României (BNaR) rămâne fără manager și după al treilea concurs organizat în ultimele 11 luni, pentru că niciunul dintre cei doi candidați nu a obținut nota peste 7.

Primul concurs de proiecte de management pentru Biblioteca Națională a României a fost organizat în martie 2016, iar singurul candidat nu a obținut nota de trecere la prima etapă. Claudia Serbanuță, care fusese director interimar al BNaR din iulie 2014, nu a putut participa, deoarece nu îndeplinea una dintre condițiile impuse de regulament, informează News.ro.

La jumatatea lunii mai, Ministerul Culturii a anunțat că singurul candidat admis în concurs pentru șefia Bibliotecii Naționale a României, de asemenea, nu a reușit să obțină nota de trecere.

Pe 15 iunie, ministrul Culturii, Corina Șuteu, a anunțat ca l-a numit pe Octavian Gordon în postul de director interimar al BNaR. La al doilea concurs, organizat de minister în luna octombrie a anului trecut, cele două proiecte înscrise, între care și al lui Octavian Gordon nu au reușit să obțină nota de trecere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cel de-al treilea concurs a fost demarat în luna ianuarie a acestui an. Două proiecte de management au fost declarate admise. În prima etapă - susținerea proiectelor - candidații au obținut notele 6,72 și 5,99, potrivit site-ului cultura.ro.

Conform art. 19 alin. (3) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul institutiilor publice de cultura, cu modificarile și completările ulterioare, sunt declarați admiși pentru susținerea interviului candidații care au obținut în prima etapă a concursului nota minimă 7.

Biblioteca Națională a României a fost înființată în 1955 sub numele Biblioteca Centrală de Stat. La inceputul lunii ianuarie 1990, Biblioteca Centrală de Stat a devenit Biblioteca Națională a României, iar după aderarea României în Uniunea Europeană aceasta își dezvoltă funcțiile implicandu-se activ în proiecte naționale și internaționale, precum TELplus, Manuscriptorium si Rediscover.