Fostul șef al MI6 provoacă o undă de șoc în Europa. Rusia s-a securizat în fața lumii

Fostul șef al MI6 provoacă o undă de șoc în Europa. Rusia s-a securizat în fața lumii

Fostul șef al MI6, Sir John Sawers, avertizează că puterile occidentale au informații numai despre aproximativ 10% din „activitățile agresive de informații” ale Rusiei în Europa.

Sir John Sawers, care a fost șeful agenției de spionaj din Marea Britanie din 2009 până în 2014, suține că rușii sunt implicați în multe alte activități care aduc prejudicii intereselor și securității Occidentului.

Rusia responsabilă pentru explozia unui depozit de explozibili din Cehia

Fostul șef al MI6 a declarat pentru programul Today al BBC Radio 4 programul Today: „Nu ar trebui să fie o surpriză faptul că serviciile de informații rusești sunt foarte active în toată Europa și cred că cehii au expus acest lucru destul de bine .

“Savanții” din SUA cultivă embrioni de maimuță-om. Știința fără Dumnezeu deschide Cutia Pandorei

„(Cehii )Furnizau arme armatei ucrainene în 2014, iar rușii aveau interesul să împiedice acest lucru, așa că informațiile militare rusești au aruncat în aer depozitele de muniție din Republica Cehă și apoi l-au otrăvit pe intermediarul bulgar un an mai târziu ...". „Vedem amploarea activităților de informații agresive rusești în toată Europa, probabil că știm numai 10% din ceea ce fac. Sunt multe lucruri pe care serviciile lor de informații le fac de care pur și simplu nu suntem conștienți. '

Ne puteți urmări și pe Google News

Sir John Sawers se referă, desigur, la explozia care a avut loc în octombrie 2014 la un depozit de muniții din Vrbetice, deflagrație care a ucis doi oameni și a distrus 58 de tone de muniție. Poliția cehă a declarat că e vorba de un act criminal și i-a pus sub urmărire pe doi bărbați care folosesc diverse pașapoarte, inclusiv documente rusești pe numele Alexander Petrov și Ruslan Boshirov.

UE riscă paralizia. Italia a devenit o „bombă cu ceas”

Aceștia s-au aflat în Cehia între 11 octombrie, când au ajuns la Praga și 16 octombrie, ziua exploziei. Cehii spun că bărbații au călătorit de la Praga la Vrbetice și au părăsit țara la scurt timp după explozie.

Alexander Mishkin și Anatoliy Chepiga sunt suspecți și în cazul Skripal

Se pare că este vorba de aceeași doi agenți ruși cu numele reale Alexander Mishkin și Anatoliy Chepiga. despre care Marea Britanie crede că i-au otravit pe spionul rus Sergei Skripal și pe fiica acestuia Yulia la Salisbury în 2018. Ca urmare a bănuielilor că rușii sunt implicați în activități criminale împotriva Cehiei, guvernul de la Praga a ordonat unui număr de 18 angajați ai Ambasadei Federației Ruse la Praga să părăsească țara în termen de 48 de ore.

O altă explozie a distrus în decembrie 2014 un depozit care conținea 98 de tone de explozibili, dar autoritățile cehe nu acuzat pe nimeni pentru această deflagrație.

Site-ul de investigație Bellingcat, care a dezvăluit adevăratele identități atât ale lui Petrov, cât și al lui Borishov, a raportat anterior că Petrov - sau Mișkin - se aflau la Praga la începutul anului 2014.

Mishkin a fost la Praga timp de opt zile, din 26 ianuarie până în 2 februarie, alături de un bărbat pe nume Denis Sergeev - care este, de asemenea, suspect în otrăvirea din Salisbury, scrie Daily Mail.

Iaurtul ne poate salva de Conid-19? Savanții israelieni, aproape de o descoperire epocală