Evenimentul Zilei > Justitie > Fostul şef al CJ Botoşani a turnat doi parlamentari în afacerea caselor pe numele rudelor
Fostul şef al CJ Botoşani a turnat doi parlamentari în afacerea caselor pe numele rudelor

Fostul şef al CJ Botoşani a turnat doi parlamentari în afacerea caselor pe numele rudelor

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu a acuzat doi parlamentari în faţa instanţei în procesul în care acesta e acuzat de fapte de corupţie, informează botosaneanul.ro

Este vorba despre construcţii de case pentru politicieni, pe numelerudelor de către o firmă de construcţii din Botoşani.

Florin Țurcanu a prezentat în instanţă marţi cu lux de amănute cum în vara lui 2013 s-a dus alături de deputatul Verginel Gireadă la Marcel Bârsan acasă, în comuna Roma. Iar explicația a fost faptul că fostul primar al comunei Mihai Eminescu era extrem de apropiat de patronul de la Cornell’s Floor, care urma să execute lucrările pentru casa trecută pe numele socrului său.

Gireadă ar fi asistat la discuţie, ba mai mult, Ţurcanu susţine că ar fi fost omul de lgătură pentru un răspuns ulterior cu privire la începerea construcţiei.

Al doilea nume rostit de Florin Țurcanu a fost acela al senatorului Doina Federovici, pentru care patronul de laCornell’s Floor ar fi construit, la fel, o casă la Stăuceni, tot pe numele socrului. Și această casă ar fi fost construită tot cu promisiunea unei plăți ulterioare.