Fostul șef al Poliției Economice, trimis în judecată pentru mită. Ce șpagă ar fi primit
- Ionel Sclavone
- 21 august 2020, 17:30
Fostul șef al Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din Poliția Municipiului București a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție - au finalizat rechizitoriul și au dispus trimiterea în judecată a polițistului Gabriel Necșulescu, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită. Cercetările în cazul său au început în anul 2016, însă faptele pentru care va fi judecat ar fi fost comise în 2010.
Potrivit unui comunicat de presă al DNA, la data comiterii faptelor acesta lucra ca ofițer de poliție judiciară în Serviciul de Investigare a Fraudelor în cadrul Poliției București.
Polițistul este acuzat că ar fi cerut unui om de afaceri o șpagă în valoare de 15.000 de euro pentru a instrumenta cercetările într-un dosar penal conform intereselor acestuia. Dosarul cu pricina a fost constituit în baza unei plângeri a afaceristului, iar acesta era interesat direct de soluție.
Conform, rechizitoriului întocmit de procurori, din cei 15.000 de euro, Gabriel Necșulescu ar fi primit printr-un intermediar suma de 25.000 de lei, în data de 5 martie 2010.
În calitate de ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției mun. București, inculpatul Necșulescu Gabriel ar fi pretins în mod direct, cu titlu de mită, de la un om de afaceri, suma de 15.000 euro, din care ar primit prin intermediar, la data 5 martie 2010, suma de 25.000 lei, pentru a instrumenta, conform intereselor omului de afaceri, un dosar penal constituit la plângerea acestuia”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
Ulterior, pe măsură ce investigația sa avansa, polițistul ar mai fi cerut și obținut, de la același om de afaceri, diferite bunuri evaluate la aprope 6.500 de lei.
Dosarul a fost transmis spre judecată Tribunalului București, iar în vederea confiscării speciale s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui bun imobil din patrimoniul acestuia, se mai arată în comunicatul de presă al DNA.
„Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, precizează DNA.
Gabriel Necșulescu a fost șeful Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice până în data de 20 iunie a acestui an, când a fost eliberat din funcție având în vedere că este cercetat într-o cauză penală în care are calitatea de inculpat.