Fostul șef al Poliției Cluj, reținut de DNA. Și actualul adjunct și șefa de la Personal sunt vizați de anchetă

Fostul șef al Poliției Cluj, reținut de DNA. Și actualul adjunct și șefa de la Personal sunt vizați de anchetă

Procurorii anticorupție de la DNA Cluj au descins la Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, unde au efectuat mai multe percheziții, într-un dosar care vizează numirea în funcții a unor polițiști, contra unor sume de bani.

Dosarul de la DNA Cluj vizează infracțiunile de abuz în serviciu și trafic de influență. Nume grele din Poliția Cluj au fost duse la audieri la DNA Cluj. Au fost emise mandate de aducere și cel mai probabil, după audieri, vor fi emise mandate de reținere pentru 24 de ore.

Este vorba despre comisarul șef Mircea Rus, care a fost săltat de acasă, de actualul adjunct al IPJ Cluj, comisarul șef Daniel Graur și de comisarul Paula Bob, șefa Serviciului de Resurse Umane din cadrul IPJ Cluj.

Surse oficiale au confirmat pentru EvZ faptul că dosarul se referă la numirea în funcțiile de șef al Poliției Gherla și Dej, două orașe din județul Cluj, a unor polițiști.

Aceleași surse spun că pentru aceste numiri au fost vehiculate foloase necuvenite.

La finalul audierii, Mircea Rus a fost reținut.

Dosarul de la DNA Cluj

Până la finalul lunii septembrie 2022, Mircea Rus a fost șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj.

În data de 27 septembrie, din senin, Poliția Română a emis un comunicat prin care anunța că Mircea Rus a fost eliberat din funcție și pus la dispoziție, după ce i s-a retras certificatul ORNISS.

La momentul respectiv, mai multe surse oficiale ne-au comunicat faptul că pe numele lui Mircea Rus era deschis un dosar la DNA Cluj.

Acest dosar a stat mai mult timp în sertare procurorilor anticorupție, și a fost clasat din lipsă de probe.

Numai că, un judecător de la Tribunalul Cluj a decis că la dosar sunt suficiente probe și a dispus redeschiderea urmăririi penale și cercetarea persoanelor implicate. Verdictul este pe site-ul Tribunalului Cluj.

”Admite plângerea formulată de către petentul xxx împotriva Ordonanţei de clasare emisă la data de 01.03.2021, în dosarul de urmărire penală nr. 91/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, şi a Ordonanţei procurorului ierarhic superior emisă la data de 01.04.2021 sub nr. 2/II/2/2021, pe care le desfiinţează cu privire la soluţia de clasare emisă în cauza de mai sus, având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu (…), favorizarea făptuitorului (…), şi trimite cauza la procuror în vederea continuării urmăririi penale cu privire la aceste infracţiuni, şi a începerii urmăririi penale cu privire la alte infracţiuni sesizate cu privire la care nu s-au efectuat deloc cercetări”, arată soluția pe scurt a instanței”.

Ne puteți urmări și pe Google News