Fostul președinte Traian Băsescu, enervat de condamnarea fiicei sale, Ioana. Încă nu am văzut așa ceva

Fostul președinte Traian Băsescu, enervat de condamnarea fiicei sale, Ioana. Încă nu am văzut așa ceva Sursa: Arhiva EVZ

Fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, a vorbit despre sentința pe care a primit-o fata sa cea mare, Ioana, la prima instanță.

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre condamnarea fiicei sale, Ioana, care a primit în prima instanță, la Curtea de Apel, cinci ani de închisoare. Într-un dosar întocmit de procurorii DNA, subiectul fiind reprezentat de modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009.

Traian Băsescu, despre condamnarea fiicei sale, Ioana: „Fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva”

Traian Băsescu a spus că fata sa cea mare este victima unui abuz comis în Justiție. Pentru că nu este vinovată și nu a primit nicio sumă de bani. „Încă n-am văzut om condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a instigat, fără să primească vreun ban, fără să fi luat ceva. În schimb, am văzut foarte mulți care au furat milioane și care sunt bine-mersi. Nu-i atinge nimeni!” A spus Traian Băsescu la Realitatea Plus.

Ioana Băsescu a fost condamnată la 3 ani pentru instigare la delapidare, la încă 3 ani pentru instigare la spălare de bani. După ce s-au contopit pedepsele, fiica fostului președinte a fost condamnată la 5 ani de închisoare în dosarul privind campania electorală din 2009. În același dosar, Elena Udrea a primit o sentință de 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Elena Udrea: „Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face”

„Pentru mine a fost un șoc. M-am întors în țară cu convingerea că ceva s-a schimbat în Justiție și că poți să te aperi, ceea ce eu nu am făcut în dosarul Gala Bute. Că poți să te aperi, să aduci probe, și să demonstrezi că acuzațiile procurorilor doamnei Kovesi sunt nelegale, nedovedite. Am probat în acest dosar, chiar nu știu ce puteam să mai fac.

Din acest punct de vedere sunt liniștită, am făcut tot ce se putea face. Am adus toate probele care se puteau aduce, care să arate că acuzațiile procurorilor erau rupte de realitate.” A spus Elena Udrea după aflarea condamnării.