Fostul edil al Ploieştiului arată cu degetul spre „Portocală” în dosarul lui Ghiţă

Fostul edil al Ploieştiului arată cu degetul spre „Portocală” în dosarul lui Ghiţă

​Un procuror de la DNA a cerut, marţi, judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie condamnarea lui Sebastian Ghiţă la o pedeapsă maximă cu închisoarea în dosarul în care fostul deputat este acuzat că l-a mituit pe fostul primar al municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu.

Procurorul a solicitat condamnarea lui Sebastian Ghiţă pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani. Cea mai gravă infracţiune este spălarea de bani, care are un maxim de 10 ani închisoare în Legea 656/2002. Instanţa va anunţa pe 25 septembrie sentinţa în acest dosar. De asemenea, procurorul a cerut o pedeapsă maximă şi pentru Iulian Bădescu, acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit.

În plus, reprezentantul DNA a solicitat magistraţilor obligarea celor doi inculpaţi la plata în solidar a sumei de 1,5 milioane lei către Primăria Ploieşti, dar şi confiscarea sumelor de 1,1 milioane lei de la Ghiţă, şi peste 900.000 lei de la Bădescu. În ultimul cuvânt a vorbit doar Iulian Bădescu, Sebastian Ghiţă fiind încă în Serbia:

„Familia Tănase (n.r. –a denunţătorului Iulian Tănase) este prietenă cu procurorul (n.r. – Mircea Negulescu, zis „Portocală”) amintit mai devreme de avocatul lui Sebastian Ghiţă, toate denunțurile au fost făcute la PCA Ploiești, unde lucra procurorul respectiv. Nu sunt vinovat cu absolut nimic, în niciun caz în privința acestor acuzații, nu am făcut ceva ca să prejudiciez Ploieștiul”, a declarat Bădescu.

Ne puteți urmări și pe Google News