Foştii şefi ai CFR Marfă, Bărculeţ și Crăciun, au fost reținuți de procurorii DIICOT
- Roland Căt ălin Pena
- 5 mai 2017, 00:00
DIICOT Timişoara a cerut, ieri, Tribunalului Timiş, arestarea preventivă pentru 19 din cele 21 de persoane reţinute în dosarul CFR Marfă.
Procurorii au solicitat arestarea pentru 30 de zile a fostului director general de la CFR Marfă, Crăciun Constantin Mihuţ, dar și a altor șefi din aceeași societate: directorul financiar la vremea faptei şi director interimar până miercuri Pavel Bărculeţ, directorul de operațiuni de dezvoltare Daniel Ciobanu, directorul vagoane Florin-Claudiu Enache, directorul de trafic Constantin-Nicolae Alupoaie-Dragoescu, șeful Serviciului Exploatare Vagoane George Niculescu, alături de Eugen Tudor, Mircea Ion Maşcovescu, Gelu-Ioan Corodan, George-Corneliu Filip, Ovidiu-Dumitru Luca, Mihai Mutașcu, Cristian-Valeriu Derscaru, Constantin Gheorghițoiu, Alexandru Drăgan, Maria Voica, Ion Găbreanu, Stănel Rădulescu și Doru Moți.
În dosar polițiștii au descins, miercuri, în 63 de locații din București, Timiș. Se investighează modul în care CFR Marfă a vândut, în august 2016, 2.450 de vagoane la preț subevaluat firmei fraților libanezi Tawil, Remat Călărași. Operațiunea ar fi creat un prejudiciu de peste 6,3 milioane de euro.
Vânzarea a început în 2014
CFR Marfă a încercat să vândă miile de vagoane, pe Bursa Română de Mărfuri, încă din 2014, dar nu a reuşit din cauza lipsei ofertanţilor. La acea vreme societatea era condusă de Pavel Bărculeţ, care fusese numit director interimar după moartea lui Dragoş Drăghici.
Acesta a făcut, la sfârşitul lunii ianuarie 2014, un accident vascular cerebral, după ce numele său apăruse în dosarul de cumpărare de influenţă al patronului GFR, Gruia Stoica. De altfel, Pavel Bărculeţ a revenit în funcţia de director interimar în decembrie 2016, după debarcarea lui Mihuţ Crăciun, poziţie din care a fost reţinut miercuri de procurori.