În acelaşi dosar, Gabriela Luca, funcţionar în cadrul Prefecturii Vaslui, a primit o pedeapsă 3 ani, 4 luni şi 10 zile de închisoare în regim de detenţie, iar Vasile Marian, fratele fostului subprefect Sergiu Marian, a fost condamnat condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere şi a fost obligat să efectueze 80 de zile de muncă neremunerată.

Totodată, societatea lui Vasile Marian a fost condamnată la amendă penală în cuantum de 25.000 lei, pentru comiterea infracţiunea de abuz în serviciu în formă calificată în forma complicităţii şi a primit pedeapsa complementară a interzicerii participării la procedurile de achiziţii publice, timp de 2 ani.

Sentinţa pronunţată joi de Tribunalul Vaslui vine după ce Curtea de Apel Iaşi a dispus rejudecarea dosarului. Iniţial, Tribunalul Vaslui a dispus pedepse mai mici în acest dosar, singurul care a fost condamnat în primă fază la închisoare cu executare fiind fostul subprefect Sergiu Marian. Sentinţa dată joi de magistraţii vasluieni nu este definitive, scrie Agerpres.

Sergiu Marian execută deja în Penitenciarul Vaslui o pedeapsă de 4 ani de închisoare, într-un alt dosar, în care a fost acuzat, de asemenea de retrocedări ilegale.

Potrivit rechizitoriului DNA, în cursul anului 2007, Sergiu Marian, în calitate de subprefect al judeţului Vaslui, urmărind să dobândească anumite suprafeţe de teren în condiţii avantajoase, a conceput un plan potrivit căruia terenurile respective urmau să fie scoase din patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui şi retrocedate unor persoane cu care urma să încheie ulterior contracte de vânzare-cumpărare. Deşi persoanele respective nu aveau dreptul la reconstituire pe respectivele amplasamente, inculpatul avea în vedere că putea să influenţeze procedura de retrocedare, stabilind în mod unilateral, în funcţie de propriile interese, locaţia terenurilor