Formula 1: Cazul Horner va fi rezolvat până la finalul săptămânii

Formula 1: Cazul Horner va fi rezolvat până la finalul săptămânii Sursă foto: Dreamstime

Cazul lui Horner din Formula 1 va fi soluționat până la Marele Premiu al Bahrainului, conform agenției de presă Reuters. Echipele se pregătesc intens pentru debutul sezonului, iar rezolvarea acestui caz este așteptată cu interes în comunitatea sportivă.

Agenția Reuters a anunțat luni că situația lui Christian Horner, directorul echipei de Formula 1 Red Bull, acuzat de „comportament sexual nepotrivit” față de una dintre angajatele sale, urmează să fie soluționată înainte de Marele Premiu al Bahrainului de sâmbătă.

Soarta lui Horner va fi decisă curând

Conform agenției de presă Reuters, decizia privind soarta sa - fie să fie demis, fie să continue să lucreze - va fi comunicată înainte de sâmbătă și de primul Mare Premiu al sezonului, care are loc în Bahrain. O anchetă internă, condusă de o firmă de avocatură, a fost demarată la sfârșitul lunii ianuarie și a fost făcută publică la începutul lunii februarie.

„La fel ca toată lumea, vreau ca această anchetă să se desfăşoare cât mai repede posibil”, a declarat Horner, săptămâna trecută, la Sakhir.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce a petrecut câteva zile la fabrica Red Bull din Milton Keynes, se preconizează că se va întoarce în Bahrain miercuri, înainte de prima sesiune de antrenamente libere de joi.

Christian Horner este recunoscut ca unul dintre cei mai de succes conducători din istoria Formulei 1. Sosit la Red Bull în 2005, britanicul în vârstă de 50 de ani a condus echipa austriacă către 6 titluri mondiale la constructori și 7 la piloți. În sezonul precedent, Red Bull a stabilit un set impresionant de recorduri, câștigând 21 din cele 22 de etape ale Campionatului Mondial de Formula 1.

Formula 1

Sursă foto: Dreamstime

Anchetă înainte de Formula 1

Cu puțin timp înainte de debutul noului sezon din Formula 1, Red Bull se află în mijlocul unui scandal major, deoarece conducerea companiei de băuturi energizante a inițiat o anchetă privind comportamentul lui Christian Horner.

Acesta este acuzat de "conduită neadecvată" față de un angajat al echipei, iar zilele următoare sunt considerate cruciale pentru directorul britanic, conform presei din Anglia. Deși Red Bull cunoaște un succes remarcabil în competițiile de Formula 1, imaginea echipei este afectată de acest scandal intern.

CEO-ul formației austriece este în centrul unei anchete pentru presupusa sa conduită neadecvată față de un angajat, însă detalii specifice nu au fost dezvăluite încă, compania confirmând doar că o anchetă internă este în curs de desfășurare.

Ce post TV va transmite Formula 1 în România

Antena 1 va transmite Formula 1 în România pentru următorii 3 ani, iar cel mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport va cuprinde 24 de curse și va fi transmis integral de postul Antena 1.

Sezonul din 2024 reprezintă cel mai mare efort financiar și de organizare din istoria Formulei 1, cu 24 de curse, 72 de sesiuni de antrenamente live și 24 de calificări contracronometru. Prima cursă, Marele Premiu al Bahrainului, va avea loc în weekend, sâmbătă, 2 martie, la ora 17:00, și va fi transmisă pe Antena 1.

Antrenamentele din 29 februarie și 1 martie pot fi urmărite integral pe AntenaPLAY, iar etapa de calificare va fi difuzată pe 1 martie, la ora 18:00, tot pe AntenaPLAY.