Ford renunță la mașinile electrice. Producătorul american lansează camionetele viitorului

Ford renunță la mașinile electrice. Producătorul american lansează camionetele viitoruluiFord Super Duty Sursa foto: ford.ca

Statele Unite. Ford, unul dintre cei mai importanți producători de autovehicule din Statele Unite, și-a schimbat planurile. Compania anunță investiții într-un model de camionetă cu motor V8, în locul mașinilor electrice.

Compania americană a anunțat că va investi 2,3 miliarde de dolari în transformarea uzinei pe care o deține în Oakville, Canada. Aici nu vor mai fi produse vehicule electrice, așa cum a fost planificat inițial.

Ford schimbă planurile

Producătorul auto a anunțat că renunță la planurile de a produce vehicule electrice în fabrica din Oakville. Aici vor fi amenajate linii de ansablare pentru camionetele Super Duty, echipate cu motoare V8. Pentru această transformare, Ford anunță o investiție de 2,3 miliarde de dolari.

Inițial, planurile companiei erau de a investi 1,3 miliarde dolari pentru linii de producție a mașinilor electrice. Acest proiect a fost anulat și a fost înlocuit cu cel privind dezvoltarea camionetelor.

Super Duty sunt fostele pickup-uri F250 și F350, care au fost rebotezate. Acestea sunt cele mai puternice camionete din portofoliul constructorului american Ford. Mașinile sunt echipate cu motoare de 6.8 litri și 7.3 litri, cu 8 cilindri în V. Super Duty, respectiv modelele F250 și F350, au primit numeroase aprecieri și premii pentru performanțele realizate.

Super Duty

Camioneta Super Duty Sursa foto: ford.ca

Compania va produce 100.000 de camionete pe an

Conform proiectului pe care vrea să-l dezvolte, Ford va produce în jur de 100.000 de camionete pe an. Astfel compania dorește să satisfacă cererea de asemenea vehicule, mai căutate decât modelele electrice. Oficialii producătorului american și-au dat seama că mașinile electrice nu sunt tocmai la mare căutare în această perioadă. Drept care și-a revizuit planurile de dezvoltare.

Noua investiție, din Canada, va duce la înființarea a 1.800 de locuri noi de muncă. Sunt cu 400 de locuri de muncă mai multe decât cele pe care le-ar fi înființat dacă ar fi produs mașini electrice.

Anterior, Ford a mai anunțat o decizie asemănătoare. Compania a amânat producția a două modele de SUV-uri electrice, pentru 2027, în contextul schimbărilor de pe piața auto.

Vehicul

Interiorul modelului Super Duty Sursa foto. ford.ca

Ford mizează pe noile Super Duty

Compania americană crede că noile Super Duty reprezintă un pariu câștigător. Noile vehicule de la Ford vor fi multienergie, după cum au anunțat reprezentanții producătorului, fără să ofere prea multe detalii.

 „Super Duty este un instrument vital pentru companii și oameni din întreaga lume și, chiar și cu uzina noastră din Kentucky și uzina de asamblare din Ohio, nu putem satisface cererea. Această mișcare aduce beneficii clienților noștri și alimentează afacerea noastră cu vehicule comerciale, Ford Pro”, a declarat CEO-ul Ford, Jim Farley.

Compania americană este pregătită să ia măsuri dacă cererea de modele Super Duty va scădea. Astfel, producția din Canada va fi redusă pentru a proteja fabricile din Kentucky și Ohio.