Evenimentul Zilei > International > Focuri de armă în SUA! Cel puţin 8 morţi conform ultimului bilanţ. Update
Focuri de armă în SUA! Cel puţin 8 morţi conform ultimului bilanţ. Update

Focuri de armă în SUA! Cel puţin 8 morţi conform ultimului bilanţ. Update

Purtătorul de cuvânt al Departamentului Metropolitan de Poliţie Indianapolis a declarat că la un centru FedEx au fost raportate mai multe focuri de armă şi mai multe victime.

Update: Ultimele informaţii date publicităţii de oamenii legii arată că 8 persoane au fost ucise în sediul FedEx din Indianapolis. Poliţiştii au descris incidentul înregistrat joi seara ca pe un „atac armat în masă”.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Poliție Metropolitană Indianapolis, Genae Cook, a precizat că nu este clar care au fost motivele bărbatului care a tras şi care ulterior s-a sinucis.

Poliția a ajuns sediul FedEx în jurul orei 23:00. „Ofițerii au răspuns, au intrat și apoi și-au făcut treaba. Mulți dintre ei încearcă să facă față acestui lucru, deoarece este o imagine pe care nimeni nu ar trebui s-o vadă vreodată”, a declarat Cook.

Doi angajați din clădire au spus jurnaliştilor de la WISH-TV, afiliaţi CNN, că au auzit zece împușcături. La început, Jeremiah Miller și Timothy Boillat au crezut că sunetul provine de la o mașină, dar ulterior Miller a văzut un bărbat cu o armă.

Focuri de armă în SUA! Cel puţin 8 morţi conform ultimului bilanţ

„După ce am auzit împușcăturile, am văzut un cadavru pe podea în spatele unui vehicul”, a spus Boillat. Cei doi bărbați au părăsit clădirea și au urmărit cum au intervenit după aceea 30 de echipaje de poliție.

„Mulțumesc lui Dumnezeu că am fost aici pentru că am crezut că voi fi împușcat”, a spus Miller. Poliția cere oricui a fost la fața locului să contacteze 262-TIPS sau ofițerul pentru omucideri al Poliției Metropolitane din Indianapolis pentru a furniza informații suplimentare.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii FedEx au transmis: „Siguranța este prioritatea noastră principală, iar gândurile noastre sunt pentru toți cei afectați. Lucrăm pentru a colecta mai multe informații și cooperăm cu autoritățile care investighează.”

Congresmanul din Indiana, Andre Carson, care reprezintă al 7-lea district din Indiana, inclusiv Indianapolis, a scris pe Twitter că are inima frântă din cauza atacului armat în masă:

„Comunic cu autoritățile locale pentru a obține toate detaliile atacului și biroul meu este gata să-i ajute pe toți cei afectați în orice mod putem.”

Update: Atacul armat a fost înregistrat joi seara, în jurul orei 23:00, la un centru FedEx din apropierea aeroportului din Indianapolis (SUA).

Conform ultimelor rapoarte ale oamenilor legii, presupusul trăgător s-a sinucis la scurt timp după ce a deschis focul.

O purtătoare de cuvânt a poliției a spus că mai multe persoane au fost rănite din cauza acestui atac armata, dar nu a dorit sa dezvăluie dacă vreuna dintre victime a murit.

„Trăgătorul s-a sinucis și nu a mai existat nici o amenințare pentru comunitate”, a spus reprezentanta oamenilor legii din Indianapolis.

Focuri de armă în SUA! Trăgătorul s-a sinucis

Jurnaliştii sursei citate au încercat să obţină o reacţie din partea reprezentanţilor FedEx, dar până la această oră, aceştia nu au dorit să comenteze nimic despre această vărsare de sânge.

Ştirea iniţială: Conform nbcnews.com, pentru moment nu se ştie câte persoane au fost împuşcate şi câte se află în stare gravă.

Forţele de ordine vor susţine o declaraţie de presă curând.

Ştire în curs de actualizare. Vom reveni în cel mai scurt timp cu informaţii suplimentare.