Comisarii ANPC au închis un restaurant din Costinești și l-au amendat pe proprietar cu 10.000 de lei pentru proceduri nesigure, ce pun in pericol sănătatea consumatorilor, descoperite în blocul alimentar și într-un spațiu de depozitare al alimentelor. S-a întâmplat în urmă cu două zile, iar astăzi, administratorul a făcut cerere de redeschidere a unității, îndreptând deficiențele din blocul alimentar. Tot astăzi, comisarii ANPC au fost sesizați de mai mulți tineri că după ce au servit masa la acest restaurant, neștiind că localul ar fi trebuit să fie închis, s-au îmbolnăvit.

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu, spune că s-au făcut din nou verificări prilej cu care a fost depistat în subsolul clădirii un depozit alimentar ascuns pe care proprietarul nu îl prezentase la primul control. “Ieri a servit in aceeași manieră în care noi ii interzisesem prin document. El se alimenta din depozitul secret. Așa că studenții au fost serviți cu omletă, cașcaval, brânză, roșii și ardei gras, unt și gem. Au mâncat varză călită cu carne, ciorbă de legume, pui cu cartofi prăjiți și castraveți murați”, a declarat Horia Constantinescu. Intr-una dintre lăzi, peste carnea cu ambalajul desfăcut, zăceau și trei calcani.

Studenții care au prezentat tulburări digestive sunt cazați într-o tabără studențească din apropierea restaurantului sancționat de ANPC. “Acolo, la Vraja Mării, studenții doar servesc masa. Au chemat ambulanța pentru 10 studenți care acuzau scaune diareice și vomă dar nu aveau temperatură. Doar o tânără avea avea temperatură și, de aceea, a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență Constanța, urmând să fie transferată, eventual, la Spitalul de Boli Infecțioase”, a declarat, pentru EVZ , șeful DSP Constanța, Cristian Schipor.  

Pe lângă reprezentanți ai ANPC în frunte cu președeintele Marius Pârvu, la fața locului sunt și reprezentanți ai DSV și ai Direcției de Sănătatea Publică. Vor fi prelevate probe pentru a se stabili dacă, din punct de vedere igienico sanitar s-au respectat circuitele. Iar inspectorii sanitar veterinar iau probe din mâncare pentru a afla de la ce s-au îmbolnăvit studenții