Focar COVID-19 descoperit pe Marea Mediterană. 45 de pasageri au fost nevoiți să debarce de pe navă

Focar COVID-19 descoperit pe Marea Mediterană. 45 de pasageri au fost nevoiți să debarce de pe navăSursa: Pixabay

Una dintre cele mai mari nave de croazieră care operează în Marea Mediterană s-a transformat într-un focar COVID-19. Pasagerii au fost afectați de valul global al pandemiei, iar 45 dintre aceștia au fost depistați pozitiv și au fost nevoiți să debarce.

Luni, MSC Cruises a confirmat faptul că pe nava MSC Grandiosa a fost descoperit un focar de COVID-19. Din cei 4.813 pasageri ai navei, 45 au fost confirmați pozitiv și au fost nevoiți să debarce în portul italian Genova.

Echipajul și pasagerii se află într-o călătorie dus-întors de la Civitavecchia-Roma. Escalele programate sunt în Malta și Barcelona.

Pentru a se îmbarca la bordul navei, atât echipajul cât și pasagerii cu vârste de peste 12 ani au fost nevoiți să prezinte certificatul de vaccinare, care atestă imunizarea cu schemă completă. În cazul călătorilor cu vârste de până la 2 ani, a fost necesar prezentarea unui test negativ înainte de plecarea în croazieră.

Presa italiană a scris despre focarul de COVID-19 de pe vasul de croazieră MSC Grandiosa, susținând că numărul persoanelor infectate este mult mai mare față de cel anunțat oficial. Într-o declarație transmisă celor de la CNN, MSC Cruises a dezmințit aceste informații.

Faptul că doar 45 de pasageri au fost infectați cu COVID-19 este o dovadă clară a faptului că protocolul de sănătate și siguranță funcționează. Linia de croazieră a declarat că pasagerii și echipajul sunt obligați să poate mască sanitară în zonele publice interioare.

MSC Croaziere a declarat că pasagerii pozitivi și contactele lor apropiate au fost „izolați imediat în cabine cu balcoane”.

„În conformitate cu protocolul, organizăm transportul înapoi acasă, totul în conformitate cu autoritățile de sănătate relevante și cu alte autorități”, a spus declarația MSC Croaziere.

Potrivit informațiilor, echipajul navei MSC Grandiosa era testat la fiecare două zile. În ceea ce privește pasagerii, aceștia au fost testați de două ori: odată la începutul croazierei și o dată la mijlocul acesteia. Pasagerii aflați la bord urmau să fie testați și la finalul călătoriei.

Nava MSC Grandiosa a fost prima care și-a reluat traseele pe Marea Mediterană după închiderea globală a industriei din 2020. Aceștia au dezvoltat protocoale menite să protejeze siguranța atât a pasagerilor, cât și a echipajului.

„Recunoscând că coronavirusul va apărea în mod inevitabil și având în vedere natura pandemiei, membrii noștri au dezvoltat protocoale care au fost concepute pentru a preveni, detecta și atenua COVID-19 într-un mediu de croazieră”, a spus purtătorul de cuvânt al CLIA.