Flota rusă în mările calde. Rușii au încercat în secolul XIX să fie prezenți în Marea Neagră. Marea Adriatică, Marea Mediterană.
Flota rusă a fost o forță care dorea să se facă respectată, pe măsură ce Rusia a ajuns la Marea Nordului, Marea Baltică, Marea Neagră, la Oceanul Pacific sau Oceanul Înghețat.
Evenimentul Istoric prezintă mereu momentele cheie ale istoriei militare. Articolele din cuprinsul revistei n-au neglijat nici aspectele legate de flotele militare ale marilor imperii europene. Revista poate fi cumpărată de la chioșcurile de ziare sau de pe edituradecarte.ro. În plus, cu numai 12 lei pe ediție, îți poți descărca pe gadgetul preferat edițiile integrale ale Evenimentului Istoric pentru a-ți crea propria arhivă on-line.
Flota rusă în Mediterana
Se consideră că Flota rusă a început să existe în contextul războaielor napoleoniene. Rusia dorea să aibă o alianță cu Imperiul Otoman pe la 1800, tocmai pentru a contracara Flota Franței Napoleoniene. În Marea Neagră, Flota rusă participa de drept. În Marea Mediterană, rușii reușiseră cucerirea Insulelor Ionice prin Amiralul Ușakov.
Flota rusă în Marea Adriatică
După înfrângerea lui Napoleon la Austerlitz, în decembrie 1805, Țarul Alexandru a dorit să retragă Flota Rusă din Mediterana. Numai că, în contextul acela, ordinul Țarului n-a fost respectat pentru că nu a ajuns la Amiralul Senyavin, decât în martie 1806. La acea dată, Senyavin începuse să îi atace pe franczi în Adriatica.
Conflictele din Caucaz
După Congresul de la Viena, până la momentul 1829, Sfânta Alianță funcționa în avantajul Rusiei. Flota rusă a fost dirijată spre conflictele din Caucaz și Strâmtori. Secolul XIX a fost secolul investițiilor în flota militară a Imperiului Rus. Rusia a mizat masiv atât pe navele cu pânze cât și pe navele dotate cu piese eficace de artilerie. Acest fapt s-a văzut pe 8/20 octombrie 1827, în Bătălia de la Navarino, unde Flota rusă a repurtat o victorie remarcabilă.
Evenimentul Istoric, revistă lunară de istorie aduce la cunoștința pasionaților de istorie cele mai importante subiecte, indiderent de epocă. Orice comandă făcută pe edituradecarte.ro care include una din revistele Evenimentul Istoric și Capital nu are costuri de livrare. Evenimentul Istoric vă ține la curent cu noutățile din domeniul temelor de istorie, pe canalul de Youtube Evenimentul Istoric dar și pe Canalul de Youtube Hai România!