Florin Secureanu cercetat de DNA într-un dosar cu Dan Diaconescu și Axinte de la Vacanța Mare

Florin Secureanu cercetat de DNA într-un dosar cu Dan Diaconescu și Axinte de la Vacanța Mare

Fostul director de la Malaxa mai are un dosar la DNA, redeschis după ce Tribunalul București a decis reaudierea lui Dan Diaconescu, Diana Voiculescu, jurnalistul Silviu Alupei de la fostul post de televiziune OTV

Duoă 4 ani de chin, DNA se străduiește să facă lumină în dosarul în care fostul manager al spitalului Malaxa din Capitală, Florin Secureanu, avea calitate de parte vătămată a lui Dan Diaconescu și ale altor persoane din anturajul producătorului OTV. Dosarul este vechi de mai bine de patru ani, Florin Secureanu devenind, în urma deciziei instanței din persoană șantajată în cumpărător de influență. În anul 2012, Florin Secureanu a făcut un autodenunț la DNA în care a sesizat că i s-a cerut de lucrători ai postului OTV suma de 15.000 de euro pentru a nu apărea un clip denigrator la adresa spitalului Malaxa.

FOTO: Dan Diaconescu

Firme fictive

Ulterior, Florin Secureanu a făcut o înțelegere cu cei de la OTV ca pe post să apară un clip laudativ la adresa managerului spitalului Malaxa, iar pentru aceasă filmare, Florin Secureanu ar fi trebuit să achite cei 15.000 de euro drept contracte de publicitate, încheiate cu firme fictive, indicate de Secureanu. Fostul director nu a plătit banii, i-a înregistrat pe cei de la OTV cu microfoane implantate în birouri și așa a devenit din șantajat – cumpărător de influență.

15 mii de euro pentru un clip laudativ

Concret, conform procurorilor DNA, Ion Petrescu cunoscut și ca Axinte de la Vacanța Mare, jurnalistul Silviu Alupei și patronul postului OTV Dan Diaconescu împreună cu Diana Voiculescu au realizat mai multe emisiuni în care ar fi denunțat anumite probleme legate de felul în care funcționa spitalul Malaxa. Aceștia l-ar fi contactat pe Florin Secureanu pentru a nu difuza materialul compromițător. În schimbul banilor, OTV ar fi trebuit să difuzeze un alt calup de emisiuni, laudative la adresa manageriatului instituției. Florin Secureanu a fost de acord cu acest fapt și ar fi trebuit să achite cei 15.000 de euro în anumite conturi ale societății indicate de Dan Diaconescu. Magistrații DNA susțin că dosarul a fost închis, dar că „în 16 februarie 2015, prin ordonanţa nr. 406/P/2012, s-a extins urmărirea penală faţă de Dan Diaconescu şi Diana Voiculescu pentru şantaj cu motivarea că din probele administrate pe parcursul urmăririi penale, precum declaraţii suspecţi, declaraţii martori, înregistrări ale convorbirilor telefonice şi ambientale și înscrisuri, a rezultat implicarea în activitatea infracţională în calitate de autori şi a acestora prin pretinderea de către cei doi a sumei de 15.000 euro de la Adrian Florin Secureanu în cursul lunii ianuarie 2012, sumă ce urma a fi fost dată prin încheierea unui contract fictiv de publicitate cu o societate comercială în scopul încetării emisiunilor cu caracter denigrator la adresa directorului de la Malaxa.

În 5 februarie 2016 prin ordonanţă s-a stabilit punerea în mișcare a acțiunii penale în cazul comediantului Axinte și a complicelui său pentru trafic de influență și complicitate la această faptă. O lună mai târziu, în 15 martie 2016, s-a dispus disjungerea cauzei şi constituirea unui nou dosar (nr. 175/P/2016), iar în 22 martie 2016, clasarea cauzei faţă de Diaconescu și Voiculescu pentru fapta de şantaj şi faţă de jurnalistul Silviu Alupei pentru complicitate la şantaj”.

Acuzat de spălare de bani și delapidare

Fostul director al Spitalului „Malaxa” Florin Secureanu a fost reținut, săptămâna trecută, de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată. Procurorii anticoruptie îl acuză că de 9 ani folosește casieria instituției sanitare ca pe propriul portofel. Mai mult decât atât, ar fi călătorit de sute de ori în străinătate pe banii unei firme, pe care a favorizat-o. Florin Secureanu este acuzat de luare de mită și delapidare. Procurorii anticorupție susțin că managerul Spitalului Malaxa „a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care sustragea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului”.