Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu vorbește despre o mare victorie a liberalilor: ”Ciucă trebuie să aibă libertate în negocieri”
Florin Cîțu vorbește despre o mare victorie a liberalilor: ”Ciucă trebuie să aibă libertate în negocieri”

Florin Cîțu vorbește despre o mare victorie a liberalilor: ”Ciucă trebuie să aibă libertate în negocieri”

Liderul liberal Florin Cîţu a afirmat joi, în şedinţa Biroului Executiv (BEX), că este „o victorie importantă” faptul că PNL va reuşi să dea premierul, în condiţiile în care este partidul mai mic din coaliţie.

„Este o victorie importantă pentru noi, PNL, să avem primii premierul, mai ales pentru că suntem partidul mai mic din coaliţie. Pentru prima parte a rotativei îl propun pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de premier”, a spus Cîţu în BEX, potrivit unor surse liberale citate de news.ro.

„Ciucă trebuie să aibă libertate în negocieri”

Mai mult, Florin Cîţu a propus în şedinţa BEX ca delegaţia PNL să fie condusă la negocierile cu PSD şi UDMR de Nicoale Ciucă.

El a mai spus că era foarte important dacă, la negocierile de anul trecut pentru formarea guvernului, el ar fi fost cel care conducea negocierile, în calitate de premier desemnat, şi nu Ludovic Orban.

„Ciucă trebuie să aibă libertate în negocieri”, a subliniat Cîţu.

La finalul şedinţei BEX, Nicolae Ciucă a cerut o reconfirmare pentru locul şedinţei de negociere cu PSD, spunând „înţeleg că la Guvern are loc”, au mai explicat sursele citate. Negocierile au loc însă la Parlament și au început la ora 16:00.

Ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă, a fost propus şi votat joi de Biroul Executiv al PNL pentru funcţia de premier, cu unanimitate de voturi. Decizia conducerii PNL a venit după o discuţie pe care Florin Cîţu a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis, în urma blocării negocierilor cu cei de la PSD.

Și PSD vine la negocieri cu o propunere de premier

Liberalii au decis, joi, într-o ședință fulger a Biroului Executiv, să-l nominalizeze pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier pentru formarea Guvernului PNL-PSD-UDMR. Nicoale Ciucă va negocia direct cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor formarea viitorului Guvern. Decizia vine după ce Florin Cîțu s-a întâlnit miercuri seară cu președintele Klaus Iohannis și au discutat despre numele viitorului prim-ministru.

Cu toate acestea, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a reiterat, joi, că social-democraţii au în acest moment o propunere de premier, în contextul în care liberalii au anunţat că propunerea PNL pentru funcţia de premier este Nicolae Ciucă.

„În acest moment PSD are o propunere de prim ministru. Noi mergem la negocieri la ora 16,00 cu cei de la PNL”, a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, înainte de plecarea la negocierile de la Parlament.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: