Florin Cîțu a precizat că vor fi eliminate multe din sporurile care le aduc bugetarilor un supliment consistent la veniturile lunare.

„În analiza bugetarilor, am descoperit sporuri care nu există, am descoperit că legislația în vigoare nu este respectată. Așa cum am spus, urmează legea salarizării unitare. Cel mai important lucru e să facem legătura între performanță și venit, vom introduce criterii de performanță. Sunt sporuri de condiții vătămătoare. Să scrii la un calculator nu mai este un spor de condiții vătămătoare. Am încercat să reduc salariile la CEC, dar atunci am fost blocat din cauza acestui sistem pe care vrem să îl schimbăm. Vreau să văd numărul de persoane din Consiliul de Administrație, este mult mai mare decât e necesar. Vom forța reforma prin buget. Am spus foarte clar: nicio companie de stat, pe pierdere, nu o să mai aibă parte de subvenții”

Ajutor financiar pentru victimele de la Balș

Premierul României susține că Guvernul României a aprobat alocarea unei sume pentru a susține familiile care au victime în rândul pacienților de la Matei Balș. ”Acest Guvern este unul care susține investițiile, este un Guvern care știe că are nevoie de investiții. Tot astăzi a fost aprobat acordarea de ajutoare familiilor victimelor de la Matei Balș. 5000 de lei pentru fiecare persoană afectată, suma maximă care poate fi acordată este de un milion de lei”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu l-a criticat pe Vlad Voiculescu

Premierul Florin Cîțu a criticat, miercuri, sancționarea medicilor care vaccinează persoane neprogramate dacă la finalul programului au rămas doze neutilizate, în contextul în care ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a cerut controale și amenzi în acest sens.

„Sa fim corecti, cifra de 1.300 am avansat-o eu. Cifra cealalta de cateva zeci de mii era avansata de ministerul Sanatatii. Dar revin la obiectivul acestei campanii de vaccinare, de a vaccina cat mai multi oameni. Nu pot sa opresti pandemia, nu pot sa opresti acest virus decat daca avem cat mai multi oameni vaccinati. Obiectivul este de a avea 70% din adulti vaccinati. Nu poti sa sanctionezi medici daca vaccineaza pentru ca a ramas o doza in plus. Dar daca sunt situatii cand s-au creat tot felul de scheme care-i dezavantajeaza pe cei programati, asta e altceva. Dar daca noi stim ca niciunul din cei programati nu a fost dat la o parte pentru altineva, nu vad nicio problema”, a declarat premierul.