Joi seară, la un post de televiziune, premierul Florin Cîțu a declarat că va face o evaluare a miniștrilor din Guvernul pe care îl conduce. Printre altele, premierul a declarat că aceștia vor fi evaluați în funcție de aceleași obiective și că aceștia trebuie să dea dovadă de transparență și corectitudine deoarece lucrează cu banii publici.

„Toți miniștri sunt evaluați pe aceleași obiective. Cred că toți miniștrii trebuie să arate transparență, că e banul public. Am spus de la început că trebuie să eliminăm risipa, furtul banului public. Am spus de digitalizare, de transparentizare. Am fost primul care a venit cu așa ceva, la Ministerul Finanțelor. Am fost singurul care a reușit să reducă cheltuielile de personal într-un an complicat, an electoral. Am făcut și reorganizare. Așa vreau să fac pentru toată țara. E foarte important să eliminăm risipa. Vom veni cu o Ordonanță în câteva zile referitoare la numărul de persoane în CA-uri. În câte CA-uri pot fi membri”, a declarat premierul Florin Cîțu

„Am cerut miniștrilor să vină cu programe de restructurare pentru companii și nu au venit. Nu există scuze. Am zis că se va face o evaluare la mijlocul anului. Vom merge lunar și vom evalua cum merg lucrurile. Românii vor vedea în fiecare lună cum evoluează fiecare ministru. Dacă putem să facem un fel de aplicație să vedem performanța. Dacă vreți să-i spuneți carnet de note, carnet de note, că suntem în slujba oamenilor.

Sunt companii… Și azi am avut o discuție pe teme economice… sunt companii cu pierderi mari”, a mai punctat premierul.

Premierul Florin Cîțu vrea să facă o evaluare a miniștrilor din Cabinetul pe care îl conduce

Întrebat în ce va consta evaluarea miniștrilor, premierul a declarat că „ce se întâmplă cu miniștrii care nu au atins obiectivele: Vom vedea și public cum se întâmplă lucrurile, dar în Buget scrie clar că execuția bugetară la rectificare, pentru cei care nu au făcut execuția conform trimestrializării, acei bani se pot ajusta.

Deci putem reduce bugetele ministerelor respective. Deci nu ne mai permitem să aruncăm bani. Anii trecuți puteai să ai execuție proastă până la finalul anului. Adică te împrumutai și la final vedeai că ministerul îți trimitea banii înapoi. Acest lucru nu se va mai întâmpla. Într-o discuție cu directorii economici din ministere, de anul trecut, am spus că dacă se va întâmpla așa ceva vor merge acasă, că mă certam la fiecare rectificare bugetară că voiau bani”.