Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu, acuzații grave în contextul reuniunii NATO. Propagandist plătit de China comunistă, în Guvernul Ciucă
Florin Cîțu, acuzații grave în contextul reuniunii NATO. Propagandist plătit de China comunistă, în Guvernul Ciucă

Florin Cîțu, acuzații grave în contextul reuniunii NATO. Propagandist plătit de China comunistă, în Guvernul Ciucă

În actualul guvern de coaliție, condus de Nicolae Ciucă, există oameni care au făcut propagandă în favoarea Chinei. Dezvăluirea vine din partea fostului premier și președinte al PNL, Florin Cîțu. Mult mai vocal după ce a fost eliberat din toate funcțiile publice și politice, Cîțu are periodic intervenții în care critică prestația coaliției PSD – PNL – UDMR, la consacrarea căreia a pus umărul după ce a scos USR din guvern.

Fostul premier și președinte al PNL, Florin Cîțu, face o serie de acuzații grave la adresa guvernului de coaliție condus de Nicolae Ciucă. Se întâmplă în contextul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO din aceste zile, de la București. La eveniment participă și Anthony Blinken secretarul de stat al SUA. Florin Cîțu susține că în guvern există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China comunistă.

„În 2021 am aprobat ordonanța 25 care exclude firmele din China din toate contractele cu statul român. România este singură țară din UE care a luat această decizie. Astăzi vedem că tot mai multe țări, cel mai recent UK, decid să meargă în această direcție. Din păcate, în guvernul de astăzi de la București există oameni care au făcut propagandă pe bani pentru China. Când astfel de oameni sunt puși (și acceptați de instituțiile statului) să ia decizii în numele nostru, să nu ne mire că situația economică este dezastruoasă”, a afirmat fostul premier Florin Cîțu.

El a lăudat guvernările din care a făcut parte, cea din 2020 și 2021, deși a pus umărul la demolarea lor, spunând că nu ar fi permis niciodată ca un propagandist plătit de China comunistă să facă parte din echipa guvernamentală. Florin Cîțu nu a dat detalii despre acest subiect și nici nu i-a indicat pe cei la care se referă. Însă, din afirmațiile sale se înțelege că aceștia ar face parte din PSD.

„Aceasta este încă o diferența majoră cu guvernările liberale din 2020 și 2021. Guvernările liberale nu ar fi permis niciodată ca cineva care a lucrat pentru propagandă chineză să facă parte din echipa guvernamentală. Toate dictaturile au un termen de expirare. Poate se aude și la noi pentru că și aici sunt mulți care prefera un astfel de regim”, a transmis Florin Cîțu pe Facebook.

Reuniunea NATO de la București

Acuzațiile lui Florin Cîțu vin în contextul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO care se desfășoară în aceste zile, marți și miercuri, la București. Miniştrii de externe din cele 30 de state membre ale Alianţei Nord-Atlantice, dar şi din ţări partenere, vor discuta despre cele mai urgente probleme ale blocului militar.

Confruntat cu un război în vecinătatea granițelor, declanșat în urmă cu aproximativ nouă luni de Rusia, NATO ia în calcul toate opțiunile pentru asigurarea securității euroatlantice.

Reuniunea de la București este primul eveniment în acest format organizat de România de la aderarea sa la Alianţa Nord-Atlantică şi al doilea eveniment NATO de nivel înalt găzduit în Capitală, după Summitul din 2008. Este, de asemenea, prima reuniune a aliaţilor după Summitul de la Madrid din vară, fiind relevantă în evaluarea procesului de punere în practică a deciziilor luate la momentul respectiv.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: