Evenimentul Zilei > Politica > Florin Călinescu despre cum vede AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc
Florin Călinescu despre cum vede AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc

Florin Călinescu despre cum vede AUTONOMIA Ţinutului Secuiesc

Actorul Florin Călinescu, într-o postare video pe reţeaua de socializare, îşi exprimă punctul de vedere despre cum vede el autonomia judeţelor Covasna şi Harghita.

"Vizita lui Iohannis în Harghita a început ca un meci între Steaua şi Dinamo – aici, făcând referire la steaguri. Omul nostru (Iohannis), s-a dus acolo, a ascultat problema respectivă care datează de sute de ani şi a concluzionat că este un  subiect sensibil pe care n-ar dori să-l dezbată acum.

Personal, a spus Florin Călinescu, as fi de acord să le cedam autonomia cu nişte condiţii:

De la buget să nu mai vina nimic spre judeţele respective (…), faceţi-vă steag, imn chiar şi graniţă dar FĂRĂ bani de la bugetul ţării.

Făceţi-vă paşapoarte, vize, ce vreţi…pentru ca nu poti să fi autonom altfel dar, repet, NU pe banii ţării.

Apoi, a mai spus actorul, la tine în casă vorbeşti ce limba vrei, dar când iei salariul de la bugetul ţării TREBUIE să vorbeşti limba oficială a statului respectiv, la locul de muncă (…). Fiecare să îşi vadă de treaba lui, ne vizităm, ne respectăm dar fiecare pe banii lui", a mai spus Călinescu.

Ca o încheiere despre acest subiect, a continuat spunând că: "un om are dreptul să ceară îl respecţi şi atât. Mi-a plăcut cum a punctat Iohannis problema (…).

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: