Evenimentul Zilei > Social > Florin Barbu, tatăl copiilor dați de Anglia unui cuplu gay, a trecut la gesturi extreme
Florin Barbu, tatăl copiilor dați de Anglia unui cuplu gay, a trecut la gesturi extreme

Florin Barbu, tatăl copiilor dați de Anglia unui cuplu gay, a trecut la gesturi extreme

Florin Barbu, românul care a cunoscut o amară celebritate după ce copiii săi au fost dați spre adopție unui cuplu gay din Marea Britanie, a intrat în greva foamei. Protestul său se desfășoară în București, în fața Ambasadei Angliei.

Povestea sa a fost amplu relatată de ziarul nostru. Copii săi au fost luați de la părinți, din cauza certurilor dintre părinți, fără a fi identificate, însă, scene de violență fizică. În ciuda a zeci de demersuri, minorii au fost dați spre adopție, măsură devenită definitivă. În această primăvară, CEDO a refuzat punerea pe rol a unei sesizări a lui Florin Barbu, așa că protestul rămâne singura cale.

Vă reamintesc un amănunt: în timpul unui proces în Marea Britanie, unul dintre judecători a atras atenția că, timp de 4 ani, statul român nu a reacționat, deși copiii sunt cetățeni români. Erau.

Pe 18 iunie, Barbu a intrat în greva foamei. Luni, el a fost vizitat de deputații Doru Coliu și Constantin Codreanu, care s-au implicat și în încercarea de rezolvare a cazului doctoriței Camelia Smicală. Deputatul Coliu a spus: ” Încă o dată statul român demonstrează că nu își apără cetățenii din Diaspora! În tîmp ce ei se bat pe ciolan, astfel de oameni trăiesc adevărate drame. În acest caz nu mă interesează dacă este sau nu vinovat domnul Florin Barbu, ci faptul că Statul Român nu îi recuperează pe cei doi copii și să îi dea spre adopție rudelor sau unei familii de români și nu unei perechi de homosexuali din Marea Britanie!”