Astfel, reprezentativa „tricoloră” poate rămâne fără unul dintre jucătorii de bază, dacă Andone nu se va prezenta la lotul naționalei până pe 29 mai.

Aceasta reprezintă data limită la care cluburile au obligația de a-și lăsa jucătorii să se prezinte la echipele naționale. Cu trei etape înainte de finalul sezonului din Segunda, Florin Andone și Cordoba se află pe locul 9 în clasament, dar este la doar un punct distanţă de poziţia a şasea, ultima care permite accesul la barajul de promovare. În cazul în care golgheterul Cordobei nu va fi lăsat să revină în lotului lui Anghel Iordănescu până pe 29 mai, formația spaniolă riscă sancţiuni drastice din partea forurilor internaţionale.

„Generalul” s-a resemnat

„Andone e un jucător tânăr care a lăsat o impresie bună. Îl aşteptăm şi pe el. Ne-am dorit să vină mai devreme, dar se poate să nu fie lăsat de club. Va fi foarte greu să-l avem înainte de data la care regulamentul UEFA obligă cluburile să dea drumul jucătorilor. Am avut o discuție – nu eu personal, ci un colaborator de-al meu, atunci când a fost în Spania – și nu mai cred că se poate rezolva să vină mai devreme. Sperăm să fie sănătos, pentru că altfel ne obligă la alte mişcări în ofensivă. Dar, deocamdată, mă gândesc la atacanţii pe care îi avem”, a declarat selecționerul naționalei României.

În altă ordine de idei, selecționata „tricoloră” va susține, astăzi, în cadrul cantonamentului din Italia, primul meci de pregătire, în compania reprezentativei RD Congo, de la ora 21:00 (în direct la Digi Sport 1). Următorul amical al României în Italia este progrmat pe 29 mai, de la ora 20:30, împotriva Ucrainei.