Florian Walter trimis in judecată de DIICOT Cluj după ce a devalizat clubul de fotbal U Cluj. A luat inclusiv tractorul de tuns iarba

Florian Walter trimis in judecată de DIICOT Cluj după ce a devalizat clubul de fotbal U Cluj. A luat inclusiv tractorul de tuns iarba

După o anchetă care a durat mai bine de patru ani, procurorii DIICOT Cluj au luat decizia de a-l trimite în judecată pe Florian Walter, fostul patron al echipei U Cluj.

Infracțiunea are legătură transferul a 11 jucători, cu titlu gratuit, de la echipa Universitatea Cluj la Petrolul Ploiești. Procurorii DIICOT Cluj susțin că Florian Walter era cel care coordona, prin persoane interpuse și echipa din Ploiești, iar în acest mod a prejudiciat interesele financiare ale chipei din Cluj.

În acest dosar, au mai fost trimiși în judecată Ioan Mărginean, președintele lui U Cluj și Adrian Marius Nicolae, director la U Cluj, persoană care i-a determinat pe cei 11 jucători să plece de la U Cluj la Pretrolul Ploiești, spunândule acestora că patron echipei nu va mai susține echipa din Cluj și, drept consecință, nuîși vor mai lua salariile.

Prăpădul de la U Cluj sub Florian Walter

Ne puteți urmări și pe Google News

Florian Walter, fostul patron al lui U Cluj, a făcut prăpăd la Universitatea Cluj Napoca, echipă pe care a patronat-o trei ani de zile. În momentul în care s-a hotărât să plece la Petrolul Ploieăti, Florian Walter a devalizat societatea comercială Fotbal Club Universitatea Cluj SA de toate bunurile sale: jucători, autoturisme, autocare și chiar și tractorul de tuns iarba.

Una dintre vedetele lui U Cluj, care a apare în dosarul penal este Adrian Cristea, supranumit „prințul Cristea", care a fost cumpărat de la Dinamo cu patru milioane de lei și a fost cedat gratis de către U Cluj la Petrolul Ploiești.

În rechizitoriu, procurorii DIICOT îl acuză pe Walter Florian de delapidare, deoarece a transferat jucătorii echipei lui U Cluj la Petrolul cu titlul gratuit, deși clubul a plătit sume importante de bani pentru aceștia. Procurorii DIICOT vorbesc despre un prejudiciu de 11 milioane de euro, care reprezintă valoarea de transfer a jucătorilor mutați peste noapte la Petrolul.

”Prințul„ Cristea donat la Ploiești

În contractele înregistrate de la U Cluj la Federația Română de Fotbal se arată negru pe alb că valoarea de transfer a jucătorilor este zero. Exemplul cel mai elocvent al „mânărelilor" lui Walter constă în tranferul atacantului Adrian Cristea. Acesta a fost cumpărat de U Cluj de la Dinamo București, cu suma de patru milioane de lei, bani care au fost achitați în mai multe tranșe. După ce campionatul intern de fotbal, ediția 2011-2012 s-a încheiat, Cristea a fost cedat în data de 23 mai 2012 la Petrolul, fără niciun ban. În contractul semnat de Walter și de omul impus de acesta la Petrolul, Mihai Capră, se arată la capitolul „obligațiile părților" că Petrolul să plătească Universității Cluj "zero" lei.

La fel s-a întâmplat și în cazul jucătorului de națională Gicu Grozav, care a fost cumpărat de U Cluj cu suma de 200.000 de euro și transferat cu titlu gratuit la Petrolul Ploieșt. Valoarea de transfer a lui Grozav este de 1,4 milioane de euro.

Jucătorii care fost transferați gratuit la Petrolul Ploiești sunt Ioan Neag, Călin Vlăduț Morar, Sebastian Cojocnean, Adrian Cristea, Lukasz Szukala, Sebastian Achim, Laurențiu Marinescu, Constantin Grecu, Teodor Gheorghe Grozav, Ovidiu Hoban, Marian Cristescu, Mircea Bornescu, George Galamaz, Dorinel Popa, Gaston Mendy, Nwakaeme Anthony și Andrei Voican.

Walter a transferat parcul auto la firma sa

Pe lângă jucătorii de fotbal, practic întreaga echipă, Florian Walter a mutat autocarele și mașinile de la Fotbal Club Universitatea la firma lui, Romprest Service SA. Între cele două entități au fost încheiate mai multe contracte de vânzare-cumpărare în care se arată că plata se va face prin compensarea datoriilor pe care U Cluj le avea față de Romprest Service SA. Aceste datorii, mai susțin aceleași surse, provin din contracte de publicitate și se ridică la suma de 1.06 milioane lei. Cu alte cuvinte, firma lui Walter și-a făcut publicitate la clubul U Cluj care era patronat tot de Walter.

Între bunurile transferate de la Universitatea Cluj se numără și autocarul echipei, dar și tractorul de tuns iarba folosit la terenurile de antrenament.