Mai multe flori sunt pe cale de dispariție în Republica Moldova. Motivele pentru care ghioceii sau lalele devin raritate

Mai multe flori sunt pe cale de dispariție în Republica Moldova. Motivele pentru care ghioceii sau lalele devin raritate sursa: Facebook

Mai multe specii de flori, foarte cunoscute, sunt pe cale de dispariție în Republica Moldova, după cum au avertizat oficialii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

Mai multe specii de flori sunt în pericol de dispariție, în Republica Moldova. Inspectoratul pentru Protecția Mediului a lansat un mesaj public pe această temă și a vorbit despre dispariția unor specii de plante de primăvară. Printre care se numără ghioceii, brândușele, lalelele pestrițe și alte flori delicate.

Specii de flori, în pericol de dispariție, în Republica Moldova. Semnalul de alarmă pe care l-au tras oficialii de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului

Conform oficialilor instituției, în fiecare an, numărul acestora scade alarmant și pune în pericol echilibrul fragil al ecosistemelor locale.

„Într-o încercare disperată de a conserva frumusețea naturală a Republicii Moldova, Inspectoratul pentru Protecția Mediului trage un semnal de alarmă cu privire la amenințarea de dispariție a unor specii de plante de primăvară, printre care ghioceii, brândușele, lalelele pestrițe și alte flori delicate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Habitatul acestor plante suferă în mod alarmant, iar principalul factor care contribuie la această tendință este culegerea necontrolată a florilor și a bulbilor lor”, au atras atenția cei de la Inspectoratul pentru Protecția Mediului din țara vecină.

La ce valoare este cuantumul prejudiciului cauzat mediului

„Inspectoratul pentru Protecția Mediului atrage atenția că legea protejează aceste specii și că orice încălcare a acesteia va fi pedepsită conform Codului Contravențional. Potrivit articolului 140 din acest cod, cei care se ocupă de colectarea și comercializarea ilegală a acestor plante riscă amenzi substanțiale. Cuantumul prejudiciului cauzat mediului de colectarea și comercializarea acestor specii de flori este evaluat conform cheltuielilor necesare pentru restabilirea echilibrului în regnul vegetal, iar veniturile pierdute sunt luate în considerare în calculul acestor daune.

Este imperativ ca toți cetățenii să conștientizeze importanța protejării acestor specii fragile de plante și să acționeze responsabil pentru conservarea lor pentru generațiile viitoare”. Se mai precizează în mesajul postat de pagina de Facebook a instituției citate, conform jurnaliștilor de la siteul unimedia.info.

 

 

 

articol sustinut