Jaycee a fost arestat pentru acuzaţii legate de droguri, la aproape o lună după ce poliția l-a reţinut la Beijing pentru că fuma marihuana, informează joi EFE.

Procuratura districtului Dongcheng din capitala chineză a confirmat arestarea lui Jaycee Chan, şi el actor, pe care l-a acuzat că "oferă găzduire consumatorilor de stupefiante", o infracţiune care i-ar putea aduce până la trei ani de închisoare. Confirmarea arestării arată că dosarul împotriva lui Jaycee avansează. Acum autorităţile vor lua decizia dacă îl incriminează penal, caz în care Chan va fi deferit justiţiei.

Găsite acasă

Jaycee Chan, 32 de ani, a fost arestat de poliţie la 14 august împreună cu prietenul său taiwanez, tot actor, Ko Chen-tung, 23 de ani, pentru consum de droguri într-o unitate pentru masajul picioarelor din Beijing. Agenții au confiscat peste 100 de grame de marihuana la domiciliul lui Chan.

Având în vedere că drogurile au fost găsite acasă la el, fiul lui Jackie Chan este pasibil de acuzaţii mai grave decât actorul taiwanez Kai Ko, care a apărut recent într-o campanie antidrog. Ko a fost sancționat cu 14 zile de detenție administrativă după ce a recunoscut că a fumat marihuana.

Consumul de droguri, eradicat aproape total în China în epoca lui Mao (1949-76), s-a reluat în ultimele decenii odată cu dezvoltarea economică. Drogurile de sinteză, precum metamfetamina, sunt foarte populare în metropole ca Beijing sau Shanhai, iar printre cei care le consumă se numără copii ai elitelor politice și artistice ale țării.