Evenimentul Zilei > Economie > Fiscul colaborează cu BCR pentru acordarea de credite. 3 ore pentru a obține un împrumut, pentru clienții proprii
Fiscul colaborează cu BCR pentru acordarea de credite. 3 ore pentru a obține un împrumut, pentru clienții proprii

Fiscul colaborează cu BCR pentru acordarea de credite. 3 ore pentru a obține un împrumut, pentru clienții proprii

Banca Comercială Română (BCR) a intrat în rândul băncilor care au încheiat un protocol de colaborare cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), prin care simplifică semnificativ procesul de acordare a creditelor, a anunțat astăzi BCR.

Astfel, în procesul de acordare a creditelor, banca nu va mai solicita  documentele de venit pentru clienții ale căror venituri sunt raportate la ANAF.

“Din dorința de a îmbunătăți permanent experiența clienților noștri, BCR continuă să investească în simplificarea procesului de creditare. Odată cu încheierea acordului cu ANAF, clienții cu venituri stabile nu vor mai fi nevoiți să obțină documentele de venit de la angajator fiind suficientă semnarea, în momentul solicitării creditului, a unui Acord de consultare a evidențelor ANAF. Estimăm că, facilitarea procesului de creditare va genera o scădere a timpului de aprobare a dosarului de credit cu 60%, ceea ce înseamnă credite rapide și timp câștigat pentru clienții noștri”, a declarat Roxana Cristea, Șef departament credite persoane fizice, BCR.
Potrivit comunicatului, clienții care își încasează veniturile în cont BCR au posibilitatea de a obține credite de nevoi personale, carduri de credit sau descoperit de cont în maxim 3 ore de la momentul depunerii cererii de credit.

Fie că solicită un credit de nevoi personale, un card de credit sau un credit de casă, clienții cu venituri stabile vor economisi, de acum timpul alocat în trecut pentru obținerea documentelor de venit.

În cazul clienților care realizează venituri care nu se regăsesc în evidentele ANAF, banca poate solicita în continuare documente suplimentare de venit.