Evenimentul Zilei > Politica > Firea, după rezultatele alegerilor: „Democrația înseamnă respectarea votului”
Firea, după rezultatele alegerilor: „Democrația înseamnă respectarea votului”

Firea, după rezultatele alegerilor: „Democrația înseamnă respectarea votului”

Gabriela Firea oferă prima reacția după cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020.

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a vorbit despre procentajul obținut de PSD în cadrul alegerilor parlamentare ce au fost organizate pe 6 decembrie 2020 în România, care conform exit poll-ului îi plasează pe social-democrați pe prima poziție.

„În primul rand, vreau sa le mulțumesc tuturor care au ieșit la vot, sa le adresez mulțumiri speciale celor care au votat PSD. Asta înseamna ca programul nostru e singurul care a convins si care a prezentat romanilor masurile imediate pe care le vom lua in domeniul sanatatii publice si economic.

Asta înseamnă că programul nostru de guvernare este cel care i-a convins pe oameni. Este singurul program care le-a arătat românilor care măsuri vor fi luate prima dată.

Pe lista noastră de candidați sunt foarte mulți experți din toate domeniile. Ne pasă de soarta românilor și nu am vrut să ajungem doar în Parlament cu un număr de oameni.

La alegerile locale am fost naivi să avem încrede oarbă în Guvernul României și numărătoarea noastră paralelă a fost una doar de preluare a informațiilor de la AEP.

A fost o mare eroare pe care acum am reperat-o.

În acest moment suntem pregătiți la nivelul întregii țări, mai ales în Capitală, cu numărătoarea paralelă. Colegii noștri din secțiile de votare au fost pregătiți pe toată durata campaniei electorale. Erorile dacă vor fi, cu siguranță vor fi mult mai puține. Am diminuat viciile de la alegerile locale.

Democrația înseamnă respectarea votului.

Va încerca PSD să facă un Guvern?

Președintele României nu va putea să ignore PSD. Sunt convinsă că vom rămâne pe primul loc. Suntem formațiunea politică care a câștigat alegerile parlamentare, iar președintele Klaus Iohannis este nevoit să respecte constituția și să ceară o majoritate în Parlament”, a declarat Gabriela Firea în urma primului exit-poll care scoate PSD pe primul loc în cadrul alegerilor parlamentare organizate pe data de 6 decembrie în România.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.