Editura Evenimentul si Capital

Povestea filosofului marxist care și-a sugrumat soția într-un ritual ciudat. Iată cine sunt scelerații care au pus bazele ideologiei progresiste!

Autor: | | 14 Comentarii | 9304 Vizualizari

Vi se pare că lumea a ajuns un balamuc? Că mulți dintre cei care conduc destinele Occidentului (politicieni, ziariști și oameni de cultură) au pierdut complet contactul cu realitatea și iau decizii care, mai devreme sau mai târziu, vor duce la distrugerea totală a civilizației europene?

Eu spun că n-ar trebui să ne mirăm prea tare. Mulți dintre cei care au construit eșafodajul filosofic care stă la baza politicii progresiste de astăzi erau fie perverși, fie nebuni de legat.

De altfel, de când Revoluția Franceză l-a scos pe marchizul de Sade de la casa de nebuni ca să-i dea un rol în Convenția Națională, extrema stângă a adunat în jurul ei cohorte de descreierați. N-am să vă vorbesc despre cultul pe care stânga franceză, de la Jacques Derrida la Michel Foucault, îl are pentru de Sade.

Nici despre faptul că boema culturală a lumii artistice mondiale îl idolatrizează astăzi pe marchiz. Există suficiente exemple despre deraiajele reale ale unora dintre cei considerați marii gânditori ai lumii ca să ne mai oprim asupra unor plăceri deviante. E un lucru bine cunoscut că Sartre și tovarășa lui de viață organizau orgii la care participau și minore.

A scris-o negru pe alb fosta lor jucărie sexuală Bianca Lamblin în cartea sa „Mémoires d’une jeune fille dérangée”.

Un alt mare luptător pentru drepturile minorităților și imigranților, Cohn-Bendit, (fostul conducător al mișcărilor studențești care au dat Franța peste cap în 1968) a povestit într-una din cărțile sale despre experiențe sexuale cu fetițe de 5-6 ani. Apoi, a spus râzând că totul a fost o invenție menită să șocheze morala burgheză.

Dar exemplele nu se opesc aici. Părintele revoluției sezuale- Wilhelm Reich (cel de la care a pornit ideologia LGBT) a ajuns la bătrânețe să vâneze OZN-uri cu un aparat inventat de el. În această galerie impresionantă de nebuni, filosoful marxist Louis Althusser ocupă un loc central.

Timp de 30 de ani, Althusser a predat filosofia la Ecole Normale. Nu e vorba despre orice școală, ci despre o instituție mai importantă ca statut decât o universitate, întrucât produce, în mod tradițional, elita națiunii franceze- de la episcopi până la președinți. Iar Althusser a avut un rol major în educația acestor generații. Ușa apartamentului său era mereu deschisă pentru cei tineri, în rândul cărora se bucura de o mare simpatie.

Cu toate astea, Althusser era nebun cu acte. Suferea de schizofrenie și tulburare bipolară și era nevoit să-și ia des concedii pentru a se intena pentru tratament. Nici viața de familie nu era normală, soția sa Helene era nevoită să accepte umilințe cumplite din cauza efuziunilor publice ale filosofului pentru tinerele sale metrese.

Bătrânețea a făcut ca Althusser să nu se mai poată controla aproape deloc. Pierduse practic simțul realității. Îi vorbea soției sale de planurile sale de a ataca un submarin atomic sau de a jefui o bancă. Nici prietenii nu erau scutiți de neplăceri. Deși nu știa să cânte, Althusser a cumpărat un pian și și-a îngrozit ore în șir musafirii cu improvizații delirante.

Rares Bogdan a facut anuntul care ii da planurile peste cap lui Iohannis! Ce LOVITURA i se pregateste presedinteului Romaniei

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI