Toată lumea îl știe pe marele actor Ion Dichiseanu ca fiind bărbatul elegant și cuceritor, cu mare trecere la femei. Puțini însă au aflat despre lucrurile riscante pe care le făcea la filmări, de dragul unei secvențe reușite. Dichiseanu își făcea singur cascadoriile, iar fracturile pe care le-a suferit au lăsat urme. „Am fost bolnav, este adevărat. La 82 de ani te mai ajung durerile, mai ales de la fracturile căpătate în urma cascadoriilor, că nu mă lăsam. Eu jucam secvențele periculoase. Mai intram cu capul în geam, mai săream dintr- un tren în mers… Se mai rupeau coaste, cum s-a întâmplat la «Burebista ». Acum mă sâcâie, iar medicul mi-a spus că trebuie să merg în fiecare an la mare, să fac băi de nămol”, a povestit actorul.


FOTO: Despre filmul lui Francisc Munteanu, „Sfânta Tereza și diavolii”, cu Ion Dichiseanu, Zephi Alșec și Réka Nagy în rolurile principale, s-a spus că s-a inspirat din mai celebrul „Pentru cine bat clopotele” (1943), cu Gary Cooper și Ingrid Bergman.Cea mai periculoasă lovitură a trăit-o în 1972, la filmul lui Francisc Munteanu. „Cel mai rău m-am lovit când filmam pentru «Sfânta Tereza și diavolii». E o scenă acolo, când mă aleargă fasciștii și eu trebuie să sar din trenul în mers. Am spus că sunt fiu de ceferist și n-am să am nicio problemă. Am căzut foarte rău, m-am lovit la cap și miam pierdut cunoștința. Culmea e că în viața de zi cu zi sunt un om foarte prudent, care nu ar face în ruptul capului așa ceva. Privind însă în urmă pot să spun că am avut un îngeraș”, a adăugat Dichiseanu.

Soția rămâne cea mai mare dragoste

În urmă cu câteva zile, alături de Constantin Cotimanis și Cezara Dafinescu, Ion Dichiseanu a fost într-un miniturneu la Reșița, cu „Pluralul englezesc”. „A fost pentru prima dată când am jucat în acest oraș. Am rămas uimit să văd că oamenii sunt avizi după spectacol. Am prezentat și cartea mea, «Am fost rivalul regelui ». Oamenii au fost încântați, m-au felicitat și chiar veneau să mă atingă, să vorbească cu mine. „Am fost rivalul regelui” este cea mai frumoasă pagină de dragoste trăită de mine, până când m-am însurat. Am cunoscut și eu câteva femei. Mă plăceau, deși nu făceam niciun efort. Probabil că le atrăgeam prin felul meu de-a fi.


FOTO: „Cu Diki,în drum spre casă, după un miniturneu de succes!”, a scris Cezara DafinescuSimona Florescu (foto jos), fosta mea soție, rămâne însă cea mai mare dragoste. În primul rând pentru că mi-a adus pe lume un copil minunat”, a adăugat Dichiseanu. Ion Dichiseanu și Simona Florescu au continuat să fie prieteni, chiar dacă povestea lor de dragoste s-a încheiat în 2009. Actorul nu şi-a refăcut viaţa după divorţ și se gândește încă la mariajul de 22 de ani avut cu Simona Florescu. „Eu trebuie să fiu îndrăgostit ca să trăiesc. Acum sunt îndrăgostit de publicul meu”, spune actorul de 82 de ani.


FOTO:Simona Florescu