Evenimentul Zilei > Actualitate > Fiii primarului din Deta îşi ameninţă victimele cu moartea chiar şi din închisoare. De ce le e frică fraţilor Roman?
Fiii primarului din Deta îşi ameninţă victimele cu moartea chiar şi din închisoare. De ce le e frică fraţilor Roman?

Fiii primarului din Deta îşi ameninţă victimele cu moartea chiar şi din închisoare. De ce le e frică fraţilor Roman?

Interpuşi din penitenciar au ajuns la Alexandru Ştefan, reţinut la rândul său, cu un mesaj de la fraţii Roman: "Îţi schimbi declaraţia sau mori". În iulie, cei doi fraţi care terorizau oraşul de pe graniţa de Vest, au tăiat cu sabia un contrabandist căruia îi cereau taxă de protecţie

Fraţii Roman din Deta, cei doi fii recalcitranţi ai primarului localităţii, au apărut marţi pentru prima dată în faţa completului de judecată, la primul termen al procesului lor.

Începe valsul amânărilor de termen

Ei sunt acuzaţi de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe, după ce, în noaptea de 23 spre 24 iulie au fost protagoniştii unui scandal de proporţii în timpul căruia au rănit cu o sabie mai mulţi oameni.

După ce săptămânile trecute încercau să îi convingă pe judecători că nu reprezintă pericol social şi că pot fi judecaţi în stare de libertate, Călin şi Bogdan Roman au rămas în arest, ca şi una dintre victimele lor, Alexandru Ştefan. Cu toţii au apărut marţi în faţa unei judecătoare din Deta, după ce zilele trecute procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată şi a lui Alexandru Ştefan, unul dintre cei care au pretins că au fost agresaţi de cei doi fraţi, acuzat şi el de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice precum şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
Călin Roman ameninţă victimele ca să-şi schimbe declaraţiile
Instanţa a mai decis, marţi, amânarea judecării cauzei pentru 11 octombrie, după ce o parte dintre victimele altercaţiei au cerut termen pentru angajarea unui apărător.

Alexandru Ştefan, una din victimele fraţilor Roman, care s-a dovedit până la urmă a fi el însuşi agresor, a declarat, marţi, în faţa magistraţilor Judecătoriei Deta, că a fost ameninţat în închisoare de Călin Roman, care i-a cerut să îşi schimbe declaraţia şi să susţină că la mijloc sunt manevre politice. „Nu trece o zi în care să nu fiu ameninţat cu moartea de ceilalţi deţinuţi, între care unii prieteni cu fraţii Roman”, a decartat Alexandru, care este închis şi el, în arest preventiv.

Socoteli între interlopi: 20.000 de euro daune pentru operaţiile estetice

Potrivit acestuia, înainte de acest termen de judecată, Călin Roman l-ar fi contactat în arest şi i-a cerut să mintă în faţa magistraţilor că a primit bani de la Lucian Ioţcov, patronul localului Tabu, unde a avut loc altercaţia, „pentru a crea acest circ mediatic” care i-a ştirbit imaginea tatălui său, primarului din Deta, Petru Roman. 

Declaraţiile nu au fost însă consemnate de judecătoare, care i-a cerut bărbatului să le formuleze în scris.  În plus, Alexandru Ştefan a mai cerut instanţei daune morale şi materiale de 20.000 de euro de la fraţii Roman. El spune că a cheltuit aceşti bani pentru medicamente, spitalizare şi pentru operaţii estetice, după ce a fost crestat cu o sabie, de mai multe ori, pe spate, de către fraţii Roman. O rudă a sa, victimă de asemenea în altercaţia din iulie, Bogardo Gartner, a cerut şi el daune morale de 10.000 de euro.
Avocata celor cinci inculpaţi, printre care şi cei doi copii ai primarului din Deta, Călin şi Bogdan Roman, Carmen Ţăranu, a cerut instanţei cercetarea în stare de libertate a acestora cu interdicţia de a părăsi ţara, însă propunerea a fost refuzată de magistraţi.
CITIŢI ŞI:

  • Beizadelele din Deta ajung pe mâna judecătorului. Ce pedepse credeţi că riscă?
  • Cazul Deta. Fraţii Roman rămân în arest. Bogdan: „N-am avut intenţia să mă sustrag”
  • Bogdan Roman, fiul primarului din Deta, a fost audiat
  • Deta, episodul II: victimele fiilor primarului, agresori ai poliţiştilor
  • Cazul Deta: Bogdan Roman a fost prins de poliţie. Avocaţii susţin că s-a predat | VIDEO
  • "Poliţiştii din Deta au hainele mânjite cu sânge"
  • Cazul beizadelelor din Deta. Călin Roman, fiul primarului: "Sunt o victimă!"
  • VESTUL SĂLBATIC: Băieţii primarului din Deta "taie în carne vie"
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News