Evenimentul Zilei > Actualitate > Fifor, mesaj neașteptat după proteste. „Astăzi acest lucru s-a văzut”
Fifor, mesaj neașteptat după proteste. „Astăzi acest lucru s-a văzut”

Fifor, mesaj neașteptat după proteste. „Astăzi acest lucru s-a văzut”

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, le mulţumeşte, în numele ministerului, tuturor cetăţenilor care au participat la proteste într-un mod atât de civilizat şi de paşnic

„Am asistat la un act democratic sănătos şi fără incidente”, a scris Fifor, susţinând că s-a văzut şi faptul că în minister sunt mulţi oameni care îşi iubesc şi respectă meseria. „Mulţumesc, în numele Ministerului Afacerilor Interne, tuturor cetăţenilor care astăzi (sâmbătă – n.r.) au participat la proteste într-un mod atât de civilizat şi de paşnic. Aţi sancţionat atât tentativele de instigare la violenţă, cât şi pe cele de politizare a evenimentului, aşa încât am asistat, cu toţii, la un act democratic sănătos şi fără incidente”, a notat Fifor pe pagina sa de Facebook. El le mulţumeşte totodată tuturor autorităţilor implicate „pentru mobilizare, pentru atitudinea responsabilă şi profesionalismul de care au dat dovadă”. El mai adaugă, la final: „Spuneam zilele trecute că sunt mulţi oameni în MAI care îşi iubesc şi respectă meseria, iar astăzi acest lucru s-a văzut”, susţine Mihai Fifor.

Peste 24 mii de oameni s-au adunat sâmbătă în Piaţa Victoriei din Capitală, în faţa Guvernului, reeditând protestul diasporei de anul trecut, care a avut loc la aceeaşi dată. Oamenii au purtat pancarte cu diverse mesaje şi steaguri, au cerut demisia Guvernului, au avut fluiere şi vuvuzele. PSD şi Jandarmeria au fost ţinta altor scandări ale protestatarilor.