Singurul copil al lui Whitney Houston şi unica moştenitoare a averii acesteia, Bobbi Kristina a fost găsită inconştientă în cada din locuinţa sale, iar poliţia este de părere că fata ar fi stat sub apă între 2 şi 5 minute. Paramedicii au putut să o resusciteze, dar ea a fost plasată apoi în comă indusă la spital, sub monitorizare permanentă. Tânăra era singura fată a cuplului Bobby Brown-Whitney Houston, care a murit în februarie 2012 la 48 de ani în urma unei supradoze de droguri în timp ce era într-o cadă de baie, la Beverly Hilton Hotel.

Pe măsură ce s-au intensificat zvonurile privind iminenta moarte a lui Bobbi Kristina, rudele şi prietenii s-au perindat la centrul unde era internată pentru a-şi lua rămas bun de la ea. După mai mulţi ani de distanţare între familiile Brown şi Houston, s-a putut remarca o apropiere între mătuşile fetei provenind din cele două familii, care au fost văzute îmbrăţişându-se şi consolându-se reciproc.

Familia i-a interzis lui Gordon, fratele vitreg şi iubit al tinerei, să o viziteze la spital după ce fata a fost internată în stare gravă la sfârşitul lunii ianuarie. Nici acum nu se ştie clar ce s-a întâmplat cu unica fiică a regretatei cântăreţe şi nici dacă a fost vorba despre un accident provocat de probleme medicale sau, după cum a speculat media americană, de consumul de alcool sau droguri. A fost luată în considerare şi varianta crimei.

În orice caz, iubitul şi fratele ei, Nick Gordon, este prima persoană suspectată. Rudele au cerut un ordin de restricţie împotriva lui Gordon, pentru abuzuri fizice şi pentru retragerea fără autorizaţie de bani din contul bancar al lui Bobbi Kristina.

Potrivit familiei, care îi pretinde lui Gordon 10 milioane de dolari ca despăgubiri, tânărul ar fi târât-o de păr pe scări pe Bobbi Kristina şi i-ar fi aplicat lovituri violente în faţă, spărgându-i dantura. Potrivit mass-media locale, tânăra avea mai multe leziuni pe faţă şi la gură când a fost găsită inconştientă în cada locuinţei sale la 31 ianuarie. Iniţial, Gordon a spus autorităţilor că rănile de pe faţă şi corp au fost provocate de eforturile sale de a o scoate pe fată din cada în care zăcea inconştientă.

Cei doi tineri, care şi-au oficializat relaţia după moartea lui Whitney Houston, aveau la activ mai multe incidente de violenţă domestică. Procurorul comitatul Fulton nu a exclus posibilitatea de a prezenta acuzaţii împotriva lui Nick Gordon, după ce departamentul de poliţie din Roswell a anunţat că investighează cazul.

Cântăreţul Bobby Brown a devenit tată pentru a şasea oară la 9 iulie, după ce actuala lui soţie, Alicia Etheredge, a dat naştere unei fetiţe la Los Angeles, California.

Bobbi Kristina Brown s-a născut pe 4 martie 1993. Celebra şi extraordinar de talentata sa mamă era la apogeul carierei sale datorită succesului enorm înregistrat, cu un an înainte, de filmul The Bodyguard şi de coloana sonoră a acestuia. În 2005, cu ocazia unicului sezon al reality-showului Being Bobby Brown, publicul a avut ocazia să surprindă situaţiile jenante în care se afla adesea micuţa Bobbi din cauza propriilor părinţi (care aveau deja serioase probleme din cauza consumului constant de droguri). În 2007, după un scandal public care a inclus şi o înfruntare în instanţa pentru custodia unicului lor copil, Bobby Brown şi Whitney Houston au divorţat. Bobbi Kristina avea 14.

Cinci ani mai târziu, pe 11 februarie 2012, chiar înainte de premiile Grammys, Houston a fost descoperită decedată într-o cadă din hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Autopsia a dezvăluit faptul că artista s-a înecat în cadă, "în apă extrem de fierbinte", care avea o adâncime de doar 30 de centimetri. Biroul de medicină legală din Los Angeles a stabilit că decesul cântăreţei a reprezentat o "moarte accidentală prin înecare", iar printre factorii care au contribuit la deces s-au aflat "o maladie cardiacă şi consumul de cocaină".

La doar câteva zile după decesul cântăreţei, Bobbi Kristina a fost transportată de urgenţă la Cedars-Sinai Medical Center, întrucât "se simţea copleşită", a precizat un prieten de familie, Kim Burrell.

La scurt timp după moartea mamei sale, Bobbi Kristina declara pentru Oprah Winfrey că mama i-a fost “cea mai bună prietenă”. În acelaşi an, Bobbi Kristina şi  alţi membri ai familiei mamei sale – printre care mama lui Whitney, Cissy Houston şi iubitul/fratele vitreg al lui Bobbi Kristina, Nick Gordon – au apărut în serialul documentar “The Houstons: On Our Own”.

Familia lui Whitney Houston i-a imputat adesea lui Nick Gordon că nu are îndeajuns de multă grijă de Bobbi Kristina, afectată profund de moartea mamei, şi că profită de vulnerabilitatea acesteia şi chiar îi încurajează unele apucături distructive cum ar fi consumul de alcool.