Festival “Moş Nicolae” la Clubul Nautic Român

Festival “Moş Nicolae” la Clubul Nautic Român

Sportivii şi membrii Clubului Nautic Român, voluntari şi sponsori constănţeni ai sportului cu vele organizează, în weekend, Festivalului etnocultural „Moş Nicolae”, aflat la a doua ediţie. Pe lângă evenimentele sportive şi un mic campionat de jocuri marinăreşti, Moş Nicolae va oferi cadouri, inaugurând şi o expoziţie culinară cu specific marinăresc.

Evenimentul începe, sâmbătă, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, din Constanţa, cu startul celei de-a II-a ediţii a Regatei virtuale Moş Nicolae. Competiţia se va desfăura pe simulatorul de navigaţie cu vele din laboratorul de Informatică. “În aceeași zi, în Sala de sport a liceului, veliştii îşi vor proba calităţile atletice, abilităţile fizice, manualitatea şi îndemânarea marinărească, în cadrul unui mic campionat de jocuri marinăreşti”, spune  directorului executiv al Clubului Nautic Român, Andreea Mihăescu.

Duminică, serbarea se mută la Techirghiol, la un restaurant din centrul staţiunii, unde este așteptat Moș Nicolae pentru inaugurarea expoziției culinare cu reţete marinăreşti din gastronomia românească şi internaţională.  Mâncărurile vor fi preparate în gospodărie, de sportivii clubului împreună cu familiile lor. Câte un selfie făcut de fiecare familie în parte în bucătărie va atesta că preparatele sunt de casă.

După jurizare, Moş Nicolae va da dezlegare pentru transformarea expoziţiei culinare într-un generos “bufet suedez” deschis tuturor participanţilor la petrecere.Un clasament general va fi realizat prin cumularea punctajele obținute individual în cele trei etape competiţionale ale evenimentului iar clubul va acorda diplome pentru primele 5 locuri. Clubul va înmâna şi Certificatele de botez marinăresc sportivilor participanţi la regata debutanţilor “Memorialul Mircea Gressianu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, Moş Nicolae  îi va recompensa pe sportivi, juniori şi seniori, conform tradiţiei. La final, organizatorii vor încinge ceaunul pentru pentru prepararea unui tradițional borș pescăresc, după o reţetă surpriză. Festivalul etnocultural este gândit ca o sărbătoare de familie, modelul fiind preluat de la festivităţile tradiţionale organizate în comunităţile riverane din toată lumea, acolo unde Sfântul Nicolae este celebrat ca ocrotitor al marinarilor, pescarilor şi copiilor.