Evenimentul Zilei > Actualitate > Fenomen INCREDIBIL. Plouă cu pești în jumătate de țară. Cum este POSIBIL AŞA CEVA
Fenomen INCREDIBIL. Plouă cu pești în jumătate de țară. Cum este POSIBIL AŞA CEVA

Fenomen INCREDIBIL. Plouă cu pești în jumătate de țară. Cum este POSIBIL AŞA CEVA

În jumătate de țară plouă, la propriu cu pești. Aceștia sunt congelați și cad din cer, mai ales peste zonele forestiere.

Nu e nici pe departe un fenomen inexplicabil. Din contra. Ce se întâmplă de fapt? Zece avioane ușoare decolează zilnic de pe Aeroportul Caransebeș și survolează jumătate de țară. Zboară deasupra Caraș-Severinului, Aradului, Timișului sau Hunedoarei și ajung până la Azuga și Cțmpulung, împrăștiind, din avion, pești congelați. aceștia conțin fiecare un medicament menit să combată apariția rabiei în rândul vulpilor.

Tone de pești au fost impregnați cu medivamente și congelați la -28 de grade. În mâncărurile din peşte aruncate din avioane se găsesc pastile antirabie. Ţinta sunt miile de vulpi din judeţele țării, animale care sunt principalele purtătoare ale virusului rabiei şi de la care pot porni adevărate focare de boală dacă nu sunt imunizate periodic.

Rabia, arată veterinarii, este o boală foarte periculoasă care poate provoca moartea oamenilor în cazul în care cineva e mușcat de un animal turbat. Virusul care produce boala afectează creierul şi măduva spinării atât la animale, cât şi la oameni, fiind o encefalomielită (boala a sistemului nervos) cu evoluţie rapidă şi care duce la deces. ( Sursa foto: Caon)